• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

Få 50.000 kr. til kulturaktiviteter med og af unge 10. oktober 2016 - Få 50.000 kr. til kulturaktiviteter med og af unge
Søg Slots- og Kulturstyrelsen pulje for kunst- og kulturaktiviteter målrettet og udviklet af unge.
Ny forskning: Foreninger lærer unge at træffe beslutninger i fællesskab 7. oktober 2016 - Ny forskning: Foreninger lærer unge at træffe beslutninger i fællesskab
Ny, stor undersøgelse fra Syddansk Universitet og DUF slår fast, at foreningslivet er demokratiets rugekasse, hvor unges samfundsengagement og demokratiforståelse dyrkes og styrkes.
Unge på den globale dagsorden 5. oktober 2016 - Unge på den globale dagsorden
Ungdommen har været i fokus på FNs netop overståede generalforsamling. Esben Holager, ungdomsrepræsentant og udsendt for DUF, var med til at sikre Danmarks unge en stemme i den globale dagsorden.
DUFs tværpolitiske netværk skaber rum til samarbejde 4. oktober 2016 - DUFs tværpolitiske netværk skaber rum til samarbejde
Danske og egyptiske ungdomspolitikere fra DUFs tværpolitiske netværk har netop været samlet for at kickstarte deres fælles forberedelser til de kommende kommunalvalg i både Danmark og Egypten.
4 millioner til projekter med fokus på folkeoplysning 27. september 2016 - 4 millioner til projekter med fokus på folkeoplysning
Har jeres forening et projekt, der fremmer folkeoplysningen, eller er I engageret i den åbne skole? Så er der penge at hente hos Kulturministeriets to folkeoplysningspuljer på godt 4 millioner kroner.
Britt Bager (V): Vi skal kæmpe for foreningslivet 14. september 2016 - Britt Bager (V): Vi skal kæmpe for foreningslivet
Foreningslivet er en del af Venstres DNA, og det skal vi kæmpe for, lyder det fra Folketingsmedlem Britt Bager (V), som 12. september var på studietur i Favrskovs foreninger for børn og unge.
Dansk udviklingspolitik sætter unge i fokus 5. september 2016 - Dansk udviklingspolitik sætter unge i fokus
Unge er nøglen til bæredygtig udvikling, og det danske foreningsliv har noget særligt at byde ind med. Det står klart i udkastet til Danmarks nye udviklingspolitiske strategi.
Prøvevalg påvirker befolkningens holdning til valgretsalder 31. august 2016 - Prøvevalg påvirker befolkningens holdning til valgretsalder
Prøvevalg, hvor 16-17-årige går til stemmeurnerne, har en positiv afsmitning på befolkningens holdning til at sænke valgretsalderen til 16 år. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet.
Foreningspris lokkede statsministeren forbi 19. august 2016 - Foreningspris lokkede statsministeren forbi
KFUM-Spejderne i Tommerup har næsten opnået kendisstatus i spejdermiljøet, efter de i 2015 vandt prisen Årets Ungdomsforening. I juni fik gruppen besøg af selve statsministeren.
Årets Ungdomsforening 2016: Nu åbner vi for indstillinger 19. august 2016 - Årets Ungdomsforening 2016: Nu åbner vi for indstillinger
Der er oscarstatuetter, sølvbjørne, nobelpriser og kulturpriser - og så er der prisen for Årets Ungdomsforening. Prisen hylder foreningslivets banebrydende initiativer og visionære aktiviteter.
Politiker: Samfundet har brug for foreningerne 16. august 2016 - Politiker: Samfundet har brug for foreningerne
Kulturordfører Rasmus Nordqvist (Å) er begejstret for foreningslivet, og 15. august var han med Dansk Ungdoms Fællesråd på studietur i foreningslivet i Roskilde.
DUFs internationale Projektpulje mangler midler 15. august 2016 - DUFs internationale Projektpulje mangler midler
Projektpuljen, som finansierer projekter i udviklingslandene, mangler midler. Derfor er der kun en ansøgningsrunde i efteråret med frist 1. november. MENA-Puljens ansøgningsfrister ændres ikke.
Folketingets formand: Gør Skolevalg permanent 20. juni 2016 - Folketingets formand: Gør Skolevalg permanent
Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, håber, at Skolevalg kan blive en permanent begivenhed. Det afslørede hun i sin tale til foreningsgullasch hos DUF under Folkemødet på Bornholm.
Tidligere LAU-formand vinder DM i debat 2016 18. juni 2016 - Tidligere LAU-formand vinder DM i debat 2016
Tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom Alex Vanopslagh kunne lørdag lade sig hylde som Danmarks bedste unge debattør efter en hæsblæsende dyst på holdninger til finalen i DM i debat.
Ny udviklingspolitisk strategi: ”Unge er værdifulde forandringsagenter” 18. juni 2016 - Ny udviklingspolitisk strategi: ”Unge er værdifulde forandringsagenter”
Udkastet til Danmarks kommende udviklingspolitiske strategi blev præsenteret på Folkemødet på Bornholm. DUFs formand, Kasper Sand Kjær, roser strategiens tydelige prioritering af unge.
RSS