• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

EXPLORE skifter fokus til Marokko 10. august 2015 - EXPLORE skifter fokus til Marokko
DUF tilbyder til efteråret to nye EXPLORE-forløb med fokus på Marokko og Moldova. Forløbene giver DUFs medlemsorganisationer mulighed for at starte nye projekter i de to lande.
Skal din kommune være Årets Ungdomskommune 2016? 5. august 2015 - Skal din kommune være Årets Ungdomskommune 2016?
Skal din kommune afløse Gentofte som Danmarks bedste kommune at være ung i? Så indstil den til prisen som Årets Ungdomskommune 2016.
DUFs medlemmer bidrager til ny demokratiudstilling 28. juni 2015 - DUFs medlemmer bidrager til ny demokratiudstilling
Ny udstilling på Arbejdermuseet stiller skarpt på, hvordan unge gennem tiden har brugt kroppen som stemme, og viser unge førstegangsvælgeres oplevelse af at sætte det første kryds.
DUF fejrer 75 år i demokratiets tjeneste 24. juni 2015 - DUF fejrer 75 år i demokratiets tjeneste
I denne uge kan DUF fejre 75-års jubilæum i kampen for unges demokratiske rettigheder og inddragelse. Selvom mange sejre er vundet, er der fortsat noget at kæmpe for.
Valgkamp inspirerer egyptiske ungdomspolitikere 22. juni 2015 - Valgkamp inspirerer egyptiske ungdomspolitikere
De danske ungdomspartiers utrættelige engagement under valgkampen stod klart for en gruppe egyptiske ungdomspolitikere, da de som led i DUFs tværpolitiske netværk deltog i valgkampens sidste dage.
Effektvurdering roser DUFs internationale arbejde 19. juni 2015 - Effektvurdering roser DUFs internationale arbejde
Ny rapport fra Konsulentnetværket roser det internationale arbejde i DUFs medlemsorganisationer. Internationalt engagement giver unge øget ansvar, anerkendelse og indflydelse, lyder det i rapporten.
DUF lancerer nyt koncept for lokale folkemøder 15. juni 2015 - DUF lancerer nyt koncept for lokale folkemøder
Lokaldemokratiet er truet af afstanden mellem borgere og politikere. Koncept fra DUF vil etablere lokale folkemøder i alle kommuner og sikre dialog i øjenhøjde.
Uafhængig meningsdanner vinder DM i debat 2015 13. juni 2015 - Uafhængig meningsdanner vinder DM i debat 2015
Det blev den tidligere elev på Politikens debattør- og kritikerskole, 20-årige Lawand Hiwa Namo, der argumenterede sig til titlen som danmarksmester i debat 2015.
Egyptiske ungdomspolitikere i dansk valgkamp 3. juni 2015 - Egyptiske ungdomspolitikere i dansk valgkamp
I valgkampens sidste dage går en række ungdomspartier sammen om et fælles mål: at vise det danske demokrati i aktion til ungdomspolitikere fra Egypten.
Eksamener truer unges valgdeltagelse 1. juni 2015 - Eksamener truer unges valgdeltagelse
Folketingsvalg midt i eksamenstiden kan få konsekvenser for unges valgdeltagelse. Se DUFs forslag til, hvad din forening kan gøre, så flere unge førstegangsvælgere husker at sætte deres kryds.
Tag med EXPLORE-uddannelsen til Tunesien eller Moldova 27. maj 2015 - Tag med EXPLORE-uddannelsen til Tunesien eller Moldova
Har du lyst til at blive internationalt aktiv, og vil du og din forening være med til at styrke unges indflydelse i enten Tunesien eller Moldova? Så meld til dig DUFs EXPLORE-uddannelse.
DUF rykker ind på Folkemødet 25. maj 2015 - DUF rykker ind på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm nærmer sig, og igen i år er DUF stærkt repræsenteret ved en række begivenheder, der markerer værdien af unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
Få hjælp til foreningsarbejdet med ny webguide 22. maj 2015 - Få hjælp til foreningsarbejdet med ny webguide
Er I en nystartet forening, eller går I med tanker om at danne jeres egen forening? En ny webguide giver svar på en række formelle og praktiske spørgsmål om at starte en forening.
DUFs foreningspris får nye klæder 18. maj 2015 - DUFs foreningspris får nye klæder
DUFs foreningspris får nyt liv med konceptet Årets Ungdomsforening, som skydes i gang i år.
Kodeks sikrer politisk dialog på ungdomsuddannelser 18. maj 2015 - Kodeks sikrer politisk dialog på ungdomsuddannelser
Kodekset, der giver politiske ungdomsorganisationer adgang til gymnasier og erhvervsskoler, får i evaluering ros af både ungdomspolitikere og lederne på ungdomsuddannelserne.
RSS