Does this HTML mail not display properly?  Click here
23. november 2016
 

Årets Ungdomskommune 2017: Sønderborg

Prisen som Årets Ungdomskommune går til Sønderborg Kommune. En kommune som i allerhøjeste grad har fokus rettet mod de unge, og som med en alsidig ungdomspolitik formår at skabe et solidt grundlag for et godt ungdomsliv. Foto: Patricio Soto

Det var et enigt dommerpanel, der tirsdag den 22. november pegede på Sønderborg Kommune som Årets Ungdomskommune 2017. Om vinderkommunen sagde dommerne:

Sønderborg Kommune udnytter på fornemste vis, at de er en grænseby i grænseegnen. De løfter og bruger aktivt, at de har mange udlændinge. De nytænker globaliseringens udfordringer og kommer med løsninger til, hvordan globaliseringen kan bruges positivt.

I dommernes vurdering blev der ydermere lagt vægt på, at kommunen formår at løfte på alle parametre: De sikrer en stærk deltagelse, har et rigt og inddragende fritidsliv, løser udkantproblematikken fornuftigt ved at tilbyde gratis transport fra oplandet, og så formår Sønderborg Kommune at give alle unge en stemme. Det gælder både handicappede unge, udsatte unge og helt almindelige unge.

”Vi kommer ikke til at hvile på laurbærrene”
Sønderborg Kommunen har taget et aktivt valg om at prioritere at give de unge reel indflydelse. Dette gør de blandt andet med 1 mio. kr. til uddeling fra elevrådet/ungdomsrådet.

”For os har det topprioritet, at unge mennesker skal have lyst til at bo, arbejde og studere i Sønderborg Kommune. Derfor inddrager vi også de unge i mange af de beslutninger, der har med deres hverdag at gøre – for det er dem, der bedst ved, hvad der skal til for at være en attraktiv kommune at være ung i,” siger Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune.

”Jeg er helt utrolig glad og stolt over, at Sønderborg Kommune er valgt af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, som Årets Ungdomskommune 2017 – det er en pris, som betyder rigtig meget for hele Sønderborg. Og jeg kan godt love, at vi bestemt ikke kommer til at hvile på laurbærrene – vi har mange planer i de kommende år for, hvordan vi kan blive en endnu bedre ungdomskommune,”
slutter borgmester Erik Lauritzen.

Stort tillykke
På vegne af hele dommerpanelet vil jeg gerne ønske Sønderborg Kommune stort tillykke. I DUF sætter vi stor pris på, at ungepolitik prioriteres, og vi håber og glæder os til at se og følge endnu flere spændende unge-initiativer i Sønderborg såvel som i landets mange andre kommuner”, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

Prisen som "Årets Ungdomskommune 2017" overrækkes i starten af 2017, hvorefter Sønderborg kan bryste sig af at være den bedste kommune for unge i hele det kommende år.

Årets andenplads går i år til Norddjurs Kommune, som hædres for den særlige indsats, de gør for at fastholde, løfte og holde fremtidens unge på sporet. Tredjepladsen går til Aabenrå, som fremhæves for kommunens store arbejde med at blive en studieby uden for de store byer.

Fakta om Årets Ungdomskommune
Prisen som ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen er kåret af et dommerpanel bestående af Kasper Sand Kjær, DUFs formand, Rikke Lauritzen, næstformand KLs Børne- og Kulturudvalg, Willy Eliasen, borgmester i Egedal Kommune (vinder af Årets Ungdomskommune 2016) og Maria Bruselius, lektor på Center for Ungdomsforskning.

Læs mere om prisen "Årets Ungdomskommune"

Kontakt
Formand i DUF, Kasper Sand Kjær, tlf. 29 87 08 01, kasper@duf.dk
Seniorkonsulent i DUF, Jens Nygaard Nielsen, tlf. 60 20 14 11, jnn@duf.dk
Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, tlf. 27900206

Fakta om DUF 
DUF er en service- og interesseorganisation for 72 børne- og ungdomsorganisationer, der tilsammen har 5.000 lokalafdelinger med i alt 600.000 medlemmer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 

 

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her