Does this HTML mail not display properly?  Click here
28. oktober 2014
 

Aarhus Kommune nomineret til DUFs Ungdomskommunepris 2015

Aarhus Kommune er med i opløbet om årets ’Ungdomskommunepris’. Prisens formål er at belønne kommuner, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges deltagelse, fritid og levevilkår.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler hvert år Ungdomskommuneprisen, der er en kåring af Danmarks bedste kommune for unge. Aarhus Kommune er i år nomineret til prisen.

Ungdomskommuneprisen har til formål at belønne kommuner, der gør en særlig indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – blandt andet ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Ungebyrådet sætter dagsordenen
I indstillingen af Aarhus Kommune fremhæves det demokratisk valgte Børn og Unge-byråd i kommunen. Rådet har mulighed for årligt at stille fire forslag, som skal behandles af byrådet, noget der har givet succes i en konkret sag, hvor der i budgettet er blevet afsat penge til en skøjtebane. Alle 7.-10. klasser stemmer til valget af Børn og Unge-byrådet, i 2014 var stemmeprocenten næsten 55 procent. Kommunen har også arbejdet med at hæve stemmeprocenten blandt de unge med det resultat, at valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2013 steg til 62,2 procent. Desuden arbejder Aarhus Kommune med ideen om at etablere et ”Foreningernes hus”, der skal give de frivillige organisationer bedre og bredere samarbejdsmuligheder.

Dommerkomité 
Vinderkommunen udpeges af en dommerkomité i november. Komitéen består af Klaus Levinsen fra Syddansk Universitet, Rasmus Scheelke fra Kommunernes Landsforening (KL) og DUFs formand Signe Bo.

Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på og belønne de kommuner, som vælger at gå forrest på ungdomsområdet. Det er vigtigt, at kommunerne giver unge de bedst mulige rammer til at udfolde deres potentiale til gavn for både dem selv og samfundet omkring dem. Derfor håber vi også, at prisen kan inspirere andre kommuner til at gøre en ekstra indsats,” siger Signe Bo, formand for DUF.

Prisen samt kunstpræmien af en ung kunstner overrækkes i vinderkommunen i starten af 2015. Vinderen offentliggøres tillige på duf.dk.

Læs mere på www.duf.dk/ungdomskommune 

Kontakt 
Formand i DUF Signe Bo, tlf. 51 55 71 73, signebo@duf.dk

Politisk konsulent i DUF Morten Østergaard, tlf. 60 20 14 10, mos@duf.dk  

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her