Does this HTML mail not display properly?  Click here
14. juni 2014
 

Energisk smed vinder DM i debat


Erhvervsskoleformand svinger den retoriske svensknøgle og vinder skarp duel på ord i DM-finale på Folkemødet.

OBS: Hent pressefotos til fri afbenyttelse her

En rød bulderbasse, som giver akademikerne prygl med sin retoriske svensknøgle. Sådan beskriver dommerne årets vinder af DM i debat, der blev afviklet for fjerde gang af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken på Folkemødet.

Efter en indledende runde, semifinale og en times duel på ord i en finale, hvor formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, EEO, Morten Ryom var oppe imod den liberale og uafhængige debattør Simon Merrild Lyngsø, kunne Morten Ryom lade sig kåre som Danmarks bedste unge debattør 2014.

Ikke en slipsedreng
Ved overrækkelsen fremhævede juryen følgende begrundelser:

”Du er en levende damptromle, som møver alt ned foran sig,” lød det fra tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Bent Falbert.
”Du er retorisk veloplagt og har humor,” sagde Politikens opinionsredaktør, Per Michael Jespersen, mens politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, understregede:
”Du kan noget, som de færreste kan.”  

Det var en overrasket vinder, der modtog stående hyldest af de mange fremmødte på Gæstgiveren i Allinge.  

”Før konkurrencen var jeg nervøs, fordi tidligere års vindere har været ungdomspolitikere, som har kunnet diskutere alt fra Syrien til flødekarameller. Det er fedt at få lov til at debattere og få konstruktiv kritik af de erfarne debattører i juryen. Jeg vil ikke lyde som alle de andre slipsedrenge på Christiansborg, og jeg kan relatere til en hverdag, som akademikerne ikke kender,” siger den kommende smed Morten Ryom, der deltog i debatten iført overalls og arbejdshandsker.

Unge skal politiseres
Formålet med DM i debat er blandt andet at sikre, at danske unge bliver politiseret og får skærpet deres holdning til det samfund, de er en del af.  

”Vi ønsker, at så mange unge som muligt tager aktiv stilling til det samfund, de er en del af. Med DM i debat bliver både deltagere og tilhørere udfordret og provokeret på deres holdninger til vores samfund, hvilket kan give stof til politisk eftertanke,” siger formand for DUF, Signe Bo, der overrakte prisen til årets vinder.

Andenpladsen gik til Simon Merrild Lyngsø, mens tredjepladsen blev indtaget af DSU-formand Alexander Grandt Petersen.

I juryen sad opinionsredaktør på Politiken, Per Michael Jespersen, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, og tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Bent Falbert.

Tidligere års vindere af DM i debat var Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), Gry Möger Poulsen (fhv. Socialistisk Folkepartis Ungdom) og Morten Dahlin (Venstres Ungdom).

For yderligere citater eller information kontakt:
DUFs formand, Signe Bo, mobil: 51 55 71 73, e-mail: signebo@duf.dk
Kommunikationschef i DUF, Alexander Tolstrup, mobil: 60 20 14 14, e-mail: at@duf.dk 

Om DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF er en service- og interesseorganisation for 70 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. Knap hver anden dansker er eller har været aktiv i en af de ungdomsorganisationer, som DUF repræsenterer. DUF arbejder for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her