Does this HTML mail not display properly?  Click here
28. oktober 2014
 

Gentofte Kommune nomineret til DUFs Ungdomskommunepris 2015

Gentofte Kommune er med i opløbet om årets ’Ungdomskommunepris’. Prisens formål er at belønne kommuner, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges deltagelse, fritid og levevilkår.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler hvert år Ungdomskommuneprisen, der er en kåring af Danmarks bedste kommune for unge. Gentofte Kommune er i år nomineret til prisen.

Ungdomskommuneprisen har til formål at belønne kommuner, der gør en særlig indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – blandt andet ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Vil give mere magt til de unge
Overskriften på indstillingen af Gentofte Kommune til Ungdomskommuneprisen 2015 er ”Mere magt til de unge”. Kommunens arbejde med unge tager afsæt i ”fem ledetråde for godt ungdomsliv”, som er blevet udformet i et tæt samarbejde mellem de unge i kommunen og forvaltningen. Kommunen har arbejdet målrettet med at få unge til at stemme, og det resulterede blandt andet i, at en imponerende stor andel af de unge stemte ved kommunalvalget i 2013. Nu fortsætter arbejdet i kommunens folkeskoler, som alle har tilmeldt sig Skolevalg 2015. Kommunen har også valgt at etablere et ungekulturhus, ”Musikbunkeren”, med egen forening og bestyrelse, som drives af unge for unge.

Dommerkomité
Vinderkommunen udpeges af en dommerkomité i november. Komitéen består af Klaus Levinsen fra Syddansk Universitet, Rasmus Scheelke fra Kommunernes Landsforening (KL) og DUFs formand Signe Bo.

Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på og belønne de kommuner, som vælger at gå forrest på ungdomsområdet. Det er vigtigt, at kommunerne giver unge de bedst mulige rammer til at udfolde deres potentiale til gavn for både dem selv og samfundet omkring dem. Derfor håber vi også, at prisen kan inspirere andre kommuner til at gøre en ekstra indsats,” siger Signe Bo, formand for DUF.

Prisen samt kunstpræmien af en ung kunstner overrækkes i vinderkommunen i starten af 2015. Vinderen offentliggøres tillige på www.duf.dk

Læs mere på www.duf.dk/ungdomskommune 

Kontakt
Formand i DUF Signe Bo, tlf. 51 55 71 73, signebo@duf.dk 

Politisk konsulent i DUF Morten Østergaard, tlf. 60 20 14 10, mos@duf.dk 

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her