Does this HTML mail not display properly?  Click here
15. december 2015
 

Egedal Kommune kåret til Årets Ungdomskommune 2016


DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds pris som Årets Ungdomskommune 2016 går til Egedal Kommune, der arbejder målrettet med at inddrage unge i beslutningsprocesser og giver dem reel indflydelse.


Egedal Kommune har i samarbejde med kommunens unge skabt en ambitiøs ungestrategi med 30 konkrete initiativer, som i de kommende år skal realiseres sammen med de unge. Derfor peger et enigt dommerpanel på Egedal som Årets Ungdomskommune 2016.

”Vi er generelt meget imponerede over det store arbejde, der bliver gjort i Egedal for at inddrage ALLE unge i udviklingen af kommunen. Og at der allerede ligger klare og konkrete planer for det videre arbejde med kommunens nye ungestrategi viser også, at det ikke blot er forkromede strategier og politikker på papiret,” siger Kasper Sand Kjær, der er nyvalgt formand for DUF og en del af Ungdomskommuneprisens dommerkomité.

Unge i en gammel campingvogn
Arbejdet med udviklingen af Egedals ungestrategi er blandt andet sket i en 40 år gammel campingvogn. I efteråret 2014 turnerede Egedal Caravan, som vognen blev døbt, rundt til skoler, klubber, uddannelsesinstitutioner og andre steder, hvor unge samles, og inviterede de unge ind i vognen til snak om, hvordan det gode ungeliv i Egedal ser ud. 

Samtalerne med de unge blev kogt ned til syv konkrete temaer, der blev omdrejningspunktet for kommunens første ungekonference. De mange dialoger på konferencen er herefter blevet udmøntet i 30 konkrete initiativer, som i de kommende år skal realiseres i samarbejde med kommunens unge.

”Jeg er mega stolt over prisen som Årets Ungdomskommune 2016. Det er en kæmpe cadeau til de over 200 unge, politikere og medarbejdere, der på forskellig vis har engageret sig i at lave en ambitiøs ungestrategi. Det er blevet til 30 stærke bud på, hvordan vi i fælleskab kan skabe et endnu bedre ungeliv i Egedal,” siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst Rasmussen og fortsætter:

”Et af de første initiativer er allerede på trapperne, nemlig at lave en ungezone i Stenløse Kulturhus. Og et af de næste store skridt bliver at skabe et bæredygtigt ungeforum, hvor de unge kan mærke og være stolte af, at de har indflydelse på, hvordan ungelivet i Egedal skal være med fællesskab, kultur og fester,” siger Vicky Holst Rasmussen.

Egedal Byråd besluttede i sidste måned at sende Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 i høring frem til den 1. februar. 

Læs hele Egedals ungestrategi

Prisen overrækkes i det nye år
Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig årets bedste kommune for unge består årets præmie af et kunstværk af den unge kunstner Frederik Stadager Larsen. Prisen og præmien overrækkes officielt til Egedal Kommune i begyndelsen af det nye år. 

Årets 2. og 3. plads gik til henholdsvis Varde og Svenborg Kommune.

FAKTA: DUFs Ungdomskommunepris
Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Kasper Sand Kjær, Hans Toft, borgmester i Gentofte Kommune, der blev Årets Ungdomskommune i 2015, samt Signe Blaabjerg Christoffersen, politisk konsulent i Kommunernes Landsforening. 

Læs mere om DUFs Ungdomskommunepris

Kontakt

Formand i DUF, Kasper Sand Kjær, tlf. 29 87 08 01, kasper@duf.dk

Politisk konsulent i DUF, Morten Østergaard, tlf. 60 20 14 10, mos@duf.dk

Udvalgsformand i Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen, 20 44 04 04, vicky.holst.rasmussen@egekom.dk

Presseansvarlig i Egedal Kommune, Frederik Roed, 72 59 62 63, frederik.roed@egekom.dk  

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her