Does this HTML mail not display properly?  Click here
5. december 2015
 

Initiativrig spejdergruppe i Tommerup er Årets Ungdomsforening


På fire år har KFUM-Spejderne i Tommerup skabt et lokalt kraftcenter til gavn for andre foreninger og lokalsamfundet. Det målrettede og inkluderende samarbejde giver nu foreningen prisen som Årets Ungdomsforening 2015, som statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte ved DUFs delegeretmøde.


OBS! Hent pressefotos til fri afbenyttelse

Et mangeårigt arbejde med at skabe et lokal, tværorganisatorisk center for friluftsliv, der har givet både spejdere, familier, skoleelever og børnehavebørn nye muligheder for et aktivt friluftsliv, sikrede lørdag KFUM-Spejdernes Tommerup Gruppe prisen som Årets Ungdomsforening 2015.

Statsministeren overrakte prisen 
Tre spejdere fra Tommerup Gruppe modtog prisen på DUFs delegeretmøde den 5. december. Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der selv har en fortid som aktiv i KFUM-Spejderne, der overrakte de glade spejdere den medfølgende check på 20.000 kroner.

Statsministeren var meget imponeret og roste den lokale spejdergruppes arbejde i sin tale til vinderen: "Foreningen er et enestående eksempel på, hvordan foreningslivet kan række ud til et helt lokalsamfund og komme alle borgere til gode ved at tænke nyt. Andre foreninger kan lære meget af Tommerup Gruppe, som har vist et enormt drive og en oprigtig lyst til at samarbejde på tværs af institutioner og sektorer."

Sammenhængskraft
Det var et enigt dommerpanel, der udpegede KFUM-Spejderne i Tommerup som vinder af titlen som Årets Ungdomsforening 2015 for deres unikke arbejde med friluftscentret og evnen til at skabe sammenhængskraft mellem en række forskellige aktører i lokalsamfundet.

I motivationen hedder det således: ”Dette års vinder af prisen som Årets Ungdomsforening 2015 rammer plet i alle prisens fem kriterier: nytænkning, samarbejde, tiltag under den åbne skole, frivillighed og udvikling. Foreningen har skabt et lokalt kraftcenter, hvor særligt den åbne skole kan udleve sit potentiale fuldt ud, og hvor lokalområdets borgere, foreninger og daginstitutioner kan mødes om fælles arrangementer.”

Mulighed for videreudvikling
Fra projektets begyndelse i 2010 har det været afgørende for KFUM-Spejderne at skabe et inkluderende fællesskab, hvor stærke og sunde individer kan udvikle sig. De har derfor arbejdet målrettet på at åbne naturen, så den almindelige borger får adgang til faciliteter, der kan inspirere og motivere til at dyrke friluftslivet. Aktiviteter og tilbud i centret omfatter blandt andet et naturværksted, en fordybelsesbænk, et hængekøjehotel og et klasseværelse i skoven.

”Det var helt afgørende for os at skabe et center, der kunne bygge bro mellem forskellige aktører og tilbyde forskellige former at nyde naturen på. Vi synes, at vi har løst opgaven godt og tilbyder en spændende palet af tilbud som de mange målgrupper kan anvende på forskellige måder – og prisen som Årets Ungdomsforening er en meget betydningsfuld anerkendelse af vores arbejde. Oveni er det et brugbart økonomisk skulderklap og rygstød til den videre udvikling af centret,” siger Rico Boye Jensen, gruppeleder ved KFUM-Spejderne i Tommerup.

Succesfuld strategiproces
Kommunen har hele vejen støttet udviklingen af projektet og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), har kun rosende ord til overs for projektets vision og KFUM-Spejdernes evne til at rette blikket ud over sin egen organisation og have blik for lokalsamfundets behov.

”Som borgmester er det en fornøjelse at have så initiativrig forening i sin kommune. Det er imponerende, hvad KFUM-Spejderne har formået at skabe på så kort tid og med så mange inddragede interessenter, der alle er blevet hørt på en tillidsfuld og inddragende måde. Det er særligt beundringsværdigt, at spejderne hele tiden har haft lokalsamfundets inddragelse for øje og tænkt målgruppen så bredt som muligt. Det kan mange andre organisationer lære af,” siger han.

Næste fase i projektet er at udvikle to store arealer, som den lokale kirke har sagt ja til at donere til friluftscentret. Her skal dels etableres en aktivitetsbase, dels et udendørs klasseværelse, der skal støtte op omkring undervisningen, både i fag hvor det ligger ligetil som biologi eller natur/teknik, men også som udendørs undervisningslokale til f.eks. dansk- eller matematikundervisningen.

Kontakt
Kommunikationschef i DUF, Søren Gisselmann, tlf. 60 20 14 14, sgi@duf.dk
KFUM-Spejderne Tommerup Gruppe, Rico Boye Jensen, tlf. 20 15 94 76
Skoleleder Tommerup Skole, Kirsten Møller, tlf. 25 23 28 00
Områdeleder Børnehusene Tommerup, Hanne Enegaard, tlf. 25 23 28 45

FAKTA: Årets Forening 
Med foreningsprisen sætter DUF fokus på projekter og lokale initiativer, som styrker foreningslivet ved at tænke udvikling og synliggørelse med ind i det klassiske foreningsarbejde. Vinderen modtager 20.000 kroner til at udvikle foreningen.

I 2015 er det syvende gang, DUF uddeler foreningsprisen. Tidligere vindere er: Sammenslutningen af Red Barnet Ungdom i Randers, Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUHM), FDF Hedehusene i Høje-Taastrup, DUI-LEG og VIRKE i Trige, KFUM og KFUK i Esbjerg samt DDS Køgespejderne.

Dommerne bag kåringen af Årets Ungdomsforening 2015 er Malene Hvitved Thøgersen, analytiker, ph.d., Videncenter for Folkeoplysning/Idrættens Analyseinstitut, Henning Elmelund, kultur- og fritidschef i Rødovre Kommune, og Signe Bo, formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

FAKTA: DUF  Dansk Ungdoms Fællesråd 
DUF er en service- og interesseorganisation for 72 børne- og ungdomsorganisationer, der tilsammen har 5.000 lokalafdelinger med i alt 600.000 medlemmer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her