Does this HTML mail not display properly?  Click here
13. juni 2015
 

Uafhængig meningsdanner vinder DM i debat 2015


Den tidligere elev på Politikens debattør- og kritikerskole, Lawand Hiwa Namo, kan nu også kalde sig danmarksmester i debat efter en skarp duel på velvalgte ord og hårdtslående argumenter til finalen i DM i debat på Folkemødet.


”Et naturtalent.” Sådan beskrev dommerne årets vinder af DM i debat, som DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken for femte gang kårede på Folkemødet.

Efter en indledende runde, semifinale og en times duel på ord i finalen, hvor den uafhængige meningsdanner fra Politikens debattør- og kritikerskole, Lawand Hiwa Namo, krydsede retoriske klinger med DSU's formand, Alexander Grandt Petersen, kunne han endelig lade sig hylde som Danmarks bedste unge debattør 2015.

Et naturtalent med en legende stil
Det var enigt dommerpanel, der efter den sidste afgørende dyst pegede på Lawand Hiwa Namo som vinder.

”Lawand, du er et naturtalent,” sagde Per Michael Jespersen, opinionsredaktør på Politiken og medlem af dommerpanelet, og roste den unge debattør for hans legende stil og evne til at slå ned de rigtige steder hos sine modstandere i løbet af debatterne.

DUFs formand Signe Bo havde også kun ros til den nyslåede danmarksmester i debat, da hun efter finalen overrakte ham prisen.

”Lawand, du og de tre andre finalister er rollemodeller for, hvordan vi kan have demokratisk dialog og debat, og det trænger vi til i Danmark,” sagde Signe Bo og understregede, at de fire unge finalister smadrer myten om, at unge er dumme og dovne. 

Andenpladsen gik til Alexander Grandt Petersen, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. De to andre finalister, der måtte se sig slået af Lawand Hiwa Namos velvalgte ord og argumenter, var Mikkel Ballegaard, formand for KU, og Vera Rosenbeck, medlem af VU.

I juryen sad opinionsredaktør på Politiken, Per Michael Jespersen, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, og tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Bent Falbert.

For yderligere citater eller information kontakt: 

DUFs formand, Signe Bo, mobil: 51 55 71 73, e-mail: signebo@duf.dk  

Kommunikationschef i DUF, Søren Gisselmann, mobil: 60 20 14 14, e-mail: sgi@duf.dk 

Om DM i debat
Formålet med DM i debat er blandt andet at sikre, at så mange unge som muligt tager aktivt stilling til det samfund, som de er en del af. Med DM i debat får de unge afprøvet og skærpet deres holdninger, ligesom at de bliver udfordret og provokeret på deres syn på samfundet, hvilket kan give stof til politisk eftertanke.

Tidligere års vindere af DM i debat er Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), Gry Möger Poulsen (fhv. Socialistisk Folkepartis Ungdom), Morten Dahlin (Venstres Ungdom) og Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation).

Om DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF er en service- og interesseorganisation for 71 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. Knap hver anden dansker er eller har været aktiv i en af de ungdomsorganisationer, som DUF repræsenterer. DUF arbejder for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her