• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUFs værdier

Som service- og interesseorganisation arbejder DUF for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.

DUF blev stiftet i 1940 for at oplyse, engagere og oplære unge i demokrati som et værn mod nazisme og udemokratiske kræfter. Lige siden har DUF søgt at fremme unges aktive deltagelse i demokratiet og foreningslivet. Det har DUF gjort med afsæt i kerneværdierne deltagelse, dialog, frivillighed og indflydelse.

DUFs kerneværdier 

 • Deltagelse: Unges samfundsengagement og demokratiske deltagelse er en forudsætning for et stærkt demokrati; både nu og i fremtiden. Derfor skal unge have gode muligheder for at engagere sig og deltage i demokratiske og forpligtende fællesskaber – lokalt, nationalt og globalt. 
 • Dialog: Dialog handler om værdien af at tale sammen og nå til fælles forståelse. Det er afgørende, at parterne lytter til hinanden, så fordomme udfordres, og argumenter flytter holdninger.
 • Frivillighed: Frivillighed skal bygge på engagement, fællesskab, ansvarsfølelse og begejstring. Kun på den måde opretholder det frivillige foreningsliv rollen som grundpille i demokratiet, hvor børn og unge lærer demokrati i praksis, og er samtidig en samfundsressource, hvor unge kan mødes på tværs af kultur, uddannelse og sociale forhold.
 • Indflydelse: DUF arbejder for at engagere unge og sikre dem medbestemmelse. Unges oplevelse af at have indflydelse på deres dagligdag er afgørende for deres lyst til at engagere sig i fællesskabets og demokratiets udfordringer.

Læs mere

DUFs arbejde
En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
Analyser
DUF udarbejder analyser og får foretaget meningsmålinger om unge, foreningsliv og demokrati, der sætter foreningslivet på dagsordenen.
Cases fra foreningslivet
Få inspiration til dit projekt eller find de bedste historier fra DUFs medlemsorganisationer i casesamlingen om unge, foreningsliv og demokrati.
Medlemstilbud
Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.