Unges demokratiske deltagelse
31-01-2018
Bliv klogere på unges demokratiske deltagelse gennem undersøgelser foretaget eller støttet af DUF.
DUFs årlige demokratiundersøgelse følger løbende udviklingen i unges demokraktiske deltagelse. Derudover støtter DUF andre undersøgelse med fokus på unges valgdeltagelse og politiske engagement.
Resultaterne fra Demokratianalysen 2020, viser en række interessante udviklinger blandt den danske ungdom og om deres deltagelse i samfundet: Tilliden til demokratiet er steget markant. Ung rimer på underskriftindsamlinger og deltagelsen i demokratiet er fortsat høj og mangeartet. Og så har klimaet fortsat førertrøjen på, som unges højest prioriterede politiske emne, til trods for et år præget af Covid-19.
Hent analysen her
I forbindelse med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds aktivitet ”Demokratiets dag”, er der siden i efteråret 2017 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt erhvervsskoleelever, der belyser elevernes samfundsengagement. Undersøgelsen fra 2020 baserer sig på svar fra 2170 elever på erhvervsskoler og FGU-institutioner i hele Danmark.
Hent undersøgelse her.
Hver anden ung mener, at klima og grøn energi er det vigtigste for politikerne at fokusere på lige nu. Der er således bred oppakning til den grønne omstilling blandt unge. Unge er samtidig blevet mere bevidste forbrugere. Næsten hver tredje ung har taget politiske, etiske eller miljømæssige årsager i betragtning, når de har handlet inden for det seneste år.
Hent DUFs faktaark om: Unges holdninger til og handlinger i demokratiet
Facebook og andre sociale medier bør leve op til de samme lovkrav som de traditionelle nyhedsmedier. Det er det klare budskab, hvis man kigger på DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds nye Demokratiundersøgelse.
Hent undersøgelsen: Danskernes syn på demokratiet anno 2018
Hent undersøgelsen: Unges syn på demokratiet anno 2018
I forbindelse med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds aktivitet ”Demokratiets dag”, blev der i efteråret 2017 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt 2420 erhvervsskoleelever, der belyser elevernes samfundsengagement.
Hent undersøgelsen: Fremtiden set gennem danske erhvervsskoleelever
Et stigende antal unge mænd vælger sofaen frem for stemmeboksen, når der er valg i Danmark. Det viser en undersøgelse om danskernes valgdeltagelse fra Københavns Universitet, som DUF har støttet.
Hent undersøgelsen Valgdeltagelsen og vælgerne til Folketingsvalget 2015
Se DUFs flyer med undersøgelsens vigtigste konklusioner
Læs artiklen Farlig tendens: Unge mænd dropper at stemme
DUFs årlige demokratiundersøgelse viste i 2016, at den hårde tone i den politiske debat på de sociale medier afholder unge fra at give deres mening til kende. I undersøgelsen svarede kun en fjerdedel af de unge, at de ikke lod sig skræmme af tonen og hadefulde kommentarer i den politiske debat online.
Læs mere om undersøgelsen i artiklen Unge fravælger debat: Tonen er for hård
DUF har støttet en forskningsrapport fra Københavns Universitet, som giver unik viden om valgmobilisering af unge ved Europa-Parlamentsvalget i 2014. Læs forskernes konklusioner, og bliv klogere på, hvad der får unge til stemmeurnerne.
Hent forskningsrapporten Hvem stemte til EP-valget 2014?
Hent forskningsrapporten Mobilisering via SMS til Europa-Parlamentsvalget 25. maj 2014
Læs artiklen Ny forskning: Hvad får unge til at stemme?
Hent DUFs faktaark om undersøgelsen
Hvad får unge til at gå ind i politik? DUF har sammen med CeFU undersøgt, hvad der kan engagere flere unge i politiske ungdomsorganisationer.
Hent undersøgelsen Unges motivation for politisk deltagelse
Læs artiklen Ny forskning giver liv til rekruttering af ungdomspolitikere
DUFs sms’er var en effektiv måde at få unge vælgere til stemmeurnerne. Sådan siger valgforskere bag en undersøgelse af effekten af indsatserne for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2013.
Læs forskningsrapporten Kan man øge valgdeltagelsen?
Læs artiken SMS'er fra DUF fik unge i stemmeboksen
CaseDemokratisk samtaleEuropa-ParlamentsvalgKommunalvalgUndersøgelserUnges valgdeltagelseViden