Frida Ravn Rosling
Stilling: Demokrati og partnerskaber
Mobil: +45 21 83 10 24
E-mail: frida.youthdelegate@duf.dk
Frida er 24 år og bachelorstuderende i statskundskab. Hun har en baggrund i Operation Dagsværk, hvor hun blandt andet har siddet i bestyrelsen og været kampagnefrivillig. Frida ønsker at arbejde for inddragelsen af unge i beslutningsprocesser både nationalt og internationalt. Ligeledes går hun op i at engagere danske unge i opnåelsen af verdensmålene herhjemme såvel som i resten af verden.
Deltager på de danske unges vegne i FNs generalforsamling, High-level Political Forum og ECOSOC Youth Forum.
Emner:
- Demokratisk og meningsfuld ungeinddragelse
- Unge som forandringsagenter
- Ung-til-ung-samarbejde
- Unge som partnere i at opnå verdensmål
Hvorfor vil du gerne være ungdomsdelegat?
Først og fremmest mener jeg, at det er helt essentielt at unge repræsenteres og inddrages i beslutningsprocesser nationalt såvel som internationalt, og som ungdomsdelegat får jeg en unik mulighed for at arbejde for dette. Derudover vil jeg gerne udbrede erfaringerne med det danske foreningsliv, som, jeg oplever, har en positiv effekt såvel på unge ved at styrke deres medborgerskab, som på hele samfundet, der drager fordel af engagerede unge både for nutiden og i fremtiden.
Hvad glæder du dig mest til som ungdomsdelegat?
Jeg glæder mig rigtig meget til mødet med de danske unge. Jeg ser frem til at udbrede kendskabet til FN og verdensmålene, og hvordan vi som unge kan engagere os i dem og bidrage til opnåelse af dem, samt høre andre unges håb og bekymringer for fremtiden. Så er jeg naturligvis også rigtig spændt på at være danske unges stemme internationalt, hvor jeg ønsker at fremhæve unge som partnere i bæredygtig udvikling. Noget, jeg mener, er særligt vigtigt i en tid, der er så usikker og som så tydeligt kalder på handling og forandring, som den vi står i nu.
Hvad er det vigtigste danske unge kan lære om international udvikling?
Det vigtigste er at vide, at det nytter noget, men også at den ikke kommer af sig selv. Vi står i dag overfor verdensomspændende udfordringer, der i nogen henseender modvirker international udvikling. Men netop fordi udfordringerne er globale, og konsekvenserne rammer skævt, har vi, den danske ungdom, et ansvar for at bruge vores stemme, til at stå sammen med unge fra andre lande og kæmpe for demokrati og menneskerettigheder i hele verden. Gør vi det, så tror jeg, vi er et vigtigt skridt nærmere at kunne nå verdensmålene i 2030.
Ungdomsdelegat