Vejledning til at søge Initiativstøtte
Læs, hvordan du søger Initiativstøtte.
Først og fremmest skal du have en ny og udviklende idé for at søge DUFs InitiativStøtte. Start evt. med at kontakte DUFs konsulent og få en snak om din idé og mulighederne for støtte. DUF tilbyder rådgivning til alle, der overvejer at søge InitiativStøtten – også selvom dit projekt blot er en løs idé. Ansøgere, der benytter sig af DUFs rådgivning modtager oftere støtte, fordi de bliver klar over, hvad det kræver at søge, og hvad DUF giver tilskud til.
Selve ansøgningen skal udarbejdes i DUFs ansøgningsskema. Når ansøgningsskemaet er udfyldt, skal det indsendes til DUF via ansøgningsmodulet.
Indtast dine kontaktoplysninger og vedhæft det udfyldte ansøgningsskema.
Oplever du problemer med ansøgningsmodulet, er du velkommen til at sende ansøgningsskemaet pr. mail til is@duf.dk
Vær opmærksom på, at det er muligt at indsende ansøgninger løbende, og at ansøgningen skal være indsendt, inden projektets primære aktiviteter er afsluttet, for at der kan bevilges støtte.
Du skal sørge for at lave et fyldestgørende budget for hele aktiviteten. Budgettet skal beskrive de forventede udgifter, inden aktiviteten begynder. Alle udgifter og indtægter skal fremgå af budgettet – også selvom du kun søger støtte til enkelte udgifter.
Selvom DUF ikke støtter for eksempel køb af større teknisk udstyr, skal udgifterne fremgå af budgettet, hvis de er en del af aktiviteten. Hvis du får tilskud fra andre fonde, selv skyder penge i aktiviteten eller har deltagerbetaling, så skal disse indtægter også fremgå af budgettet.
Alle ansøgninger sagsbehandles af DUFs konsulent. Hvis konsulenten har spørgsmål til ansøgningen, ringer eller sender konsulenten spørgsmål til ansøgerne. Ansøger vil typisk have 4-5 dage til at svare på spørgsmålene.
Når DUFs konsulent har behandlet ansøgningerne, går de videre til initiativstøtteudvalget. Udvalget er puljens bevillingsudvalg og beslutter, om der skal ydes støtte til projektet og i så fald hvor meget. Udvalget består af syv repræsentanter fra DUFs medlemsorganisationer.
Se medlemmerne af Initiativstøtteudvalget
DUFs konsulent kan løbende behandle ansøgninger op til 5.000 kroner uden udvalgets godkendelse. Søger I op til 5.000 kroner, vil DUF så vidt muligt behandle sagen administrativt og give et svar på ansøgningen inden for 14 dage.
Alle ansøgninger behandles efter tipsreglernes kapitel 5 om Initiativstøtte i "Tilskudsregler - Bekendtgørelse nr. 495 af 29. maj 2016".
DUFs initiativstøtte gives som enkeltbevillinger og udbetales i to portioner, medmindre andre kriterier er fastlagt i bevillingsskrivelsen. Skemaerne der skal benyttes til 1 - og 2. udbetaling findes her.
1. udbetaling
Du kan få udbetalt 75% af støtten op til 6 uger, før projektet starter. Anmodningen skal indsendes med posten eller pr. e-mail med underskrift. Det kan tage 2-3 uger, inden støtten er udbetalt.
2. udbetaling - regnskab og afrapportering
Regnskab og afrapportering skal sendes til DUF senest 2 måneder efter projektet er afsluttet. Anmodningen skal indsendes med posten eller pr. e-mail med underskrift. De resterende 25% af støtten bliver sat til udbetaling, efter at DUF har godkendt det tilsendte regnskab og afrapportering. Det kan tage 2-3 uger, inden den resterende støtte er udbetalt.
I modsætning til budgettet beskriver regnskabet de faktiske udgifter, som projektet har haft. Alle udgifter skal kunne dokumenteres med kvitteringer. Regnskabet sammenlignes med budgettet, så I og DUF kan se forskellen mellem forventede udgifter og faktiske udgifter.
Selvom initiativstøtten kun har støttet dele af aktiviteten, skal I aflægge regnskab for hele aktiviteten.
Senest to måneder efter at aktiviteten er afsluttet, skal der afleveres et regnskab til DUF. Dette gøres ved at udfylde skemaet 2. udbetaling - regnskab og afrapportering.
Hvis I har modtaget tilskud på over 100.000 kr., skal regnskabet revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor eller et kommunalt revisionsorgan.
Hvis det endelige regnskab viser et overskud, kan DUF reducere tilskuddet med et beløb, der svarer til overskuddet. Dermed kan DUF kræve, at tidligere udbetalte beløb bliver tilbagebetalt.
Væsentlige ændringer i projektplanen og/eller budgettet skal altid forhåndsgodkendes af DUF, da ændringerne kan have betydning for tilskuddets størrelse.
Dette gælder ændringer i for eksempel start- og/eller slutdato, budget, målgruppe og aktiviteter.
Den person, der står som kontaktperson på ansøgningen, skal også være den, der underskriver 1. og 2. udbetalingsanmodning.
Hvis I skifter kontaktperson, skal I udfylde en fuldmagt, hvor både den tidligere og den nye kontaktperson skriver under, og sende den til DUF med posten eller pr. e-mail til is@duf.dk
Fuldmagten I skal anvende findes her.
Hvis jeres projekt har fået støtte fra initiativstøtten, skal det fremgå af jeres PR-materiale.
Hvis I laver pjecer, hjemmesider, brochurer, foldere, plakater, videoer eller andet materiale, kan I bruge følgende logoer:
Initiativstøtte logo (farve)
Initiativstøtte logo (sort/grå)
InitiativstøtteTipsmidler