DUFs Fællesskaber uddannelse 2020.
DUFs Fællesskaber uddannelse 2020 - TILMELDING ÅBEN! (DEADLINE 14. september!)
Hvem? Dig! Hvis du er en del af et ungefællesskab, stort som småt, der godt kunne tænke sig at blive bedre til at inkludere flere forskellige unge. Man kan tilmelde sig med et projekt med maks 4 andre fra sit eget frivillige fællesskab.
Hvorfor? Fordi det er vigtigt! På uddannelsen bliver du styrket og dygtiggjort i at analysere, forme og forbedre dit eget fællesskab, således at det kan rumme endnu flere mennesker, der kan få gavn af det, du brænder for.
Hvordan? Fordelt på tre moduler over efteråret i 2020 vil du få værktøjer, inspiration, modeller og sparring, der kan appliceres i dit eget fællesskab. Modul 1 og 3 er weekend-moduler med overnatning (til dem der ønsker det) og modul 2 er et heldagsmodul.
Hvor? Forskellige locations - primært i Københavnsområdet - men dit fællesskab kan have base overalt i Danmark.
Hvornår?
Modul 1: lørdag d. 26.- søndag 27. september
Modul 2: lørdag d. 7. november
Modul 3: lørdag d. 28. og søndag d. 29. november
Der udvælges frivillige fra 10-13 forskellige ungefællesskaber (ungdomsorganisationer, udvalg, bestyrelser, lokalforeninger, ungegrupper m.m.), som deltager på Fællesskaber uddannelsen med hver deres mangfoldighedsprojekt.
Uddannelsen vil understøtte de tilmeldte fællesskabers udvikling gennem ressourcer, viden, sparring, inspiration og stærke læringsrum med folk fra andre fællesskaber. Uddannelsen vil sideløbende med fællesskabernes mangfoldighedsprojekter introducere deltagerne for værktøjer og modeller man kan applicere i egen kontekst, samt etablere og diskutere begreber som underrepræsentation, inklusivitet og deltagelsesformer.
Mangfoldighedsprojekterne, som vi arbejder med og udvikler på uddannelsen, skal styrke, udbrede eller skabe en indsats, som har til formål at få flere underrepræsenterede unge med i fællesskabet. Projekterne vil blive brugt som cases på uddannelsen og dermed vil forandringen blive løbende implementeret.
Fællesskaberne skal selv vurdere, hvem der er underrepræsenterede i deres fællesskab, og hvilke ungegrupper og/ eller deltagelsesformer, som de vil forsøge at inkludere. Uddannelsen er praksisnær, og derfor får hvert fællesskab op til 15.000 DKK til at realisere deres projekt, når de bliver optaget på uddannelsen.
Det er vigtigt at understrege, at et projekt også godt må være en indsats, hvor man udvikler en aktivitet eller en indsats, som man har i forvejen. DUF er nemlig på udkig efter best cases og gode erfaringer, som vi kan dele med resten af civilsamfundet.
Deltagende på uddannelsen har mulighed for at få refunderet transportudgifter i forbindelse med uddannelsen.
Man skal som fællesskab sende en samlet ansøgning via denne formular. I annsøgningen skal der også vedhæftet et budget til det projektet, som fællesskabet tilmelder sig med. Læs her om de krav, som KICKSTARTER støten på 15.000 DKK har.
Kontakt projektleder, Deniz Atan, hvis du vil høre mere. Mobil: 60 20 14 20. E-mail: dat@duf.dk.
Om partnerskabet
Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet har indgået et strategisk partnerskab under overskriften ”Alle unge med i fællesskabet” fra 2019-2021. Partnerskabet skal sætte fokus på, hvordan endnu flere unge bliver del af et lokalt demokratisk fællesskab i DUFs medlemsorganisationers lokalforeninger.
Projektet har til formål at projektunderstøtte og uddanne forskellige ungefællesskaber i at få flere unge med, som er underrepræsenteret i DUFs medlemsorganisationer. Ambitionen er at give alle unge lige adgang til at blive en del af et demokratisk dannende fællesskab. Forankringsmæssigt har projektet til formål at undersøge, udbrede og synliggøre forskellige former for demokratisk dannelse i forskellige former for fællesskaber.
Erfaringerne fra undersøgelserne vil blive formidlet på tværs af medlemsorganisationerne gennem en kampagne, årlige konferencer og uddannelse af unge frivillige fra medlemsorganisationerne i at blive fællesskabsambassadører.