• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom: Fra frivillig til leder

Nye udfordringer og nye arbejdsopgaver er der nok af, når man går fra at være frivillig til at være ansat i en organisation.

Overgangen fra at være ung frivillig, engageret foreningsmedlem til at være ansat leder for flere medarbejdere giver mange nye udfordringer. Det oplevede Louise Juul Jensen, der er Forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Derfor valgte hun efter nogle måneder på posten at kontakte DUFs konsulenttjeneste for at høre mere om muligheden for at blive coachet.

”Selvom jeg havde en vis erfaring inden jeg startede i jobbet, og der også var noget overlevering fra den tidligere forbundssekretær, så var der alligevel mange nye opgaver jeg skulle sætte mig ind i som leder. Det var mest ’learning by doing’”, fortæller Louise Juul Jensen.

Muligheden for at vende problemstillinger med en udenforstående var en af de fordele Louise Juul Jensen så ved coaching. ”Med coaching får jeg friske øjne på problemstillingerne og får nye vinkler på udfordringerne. Som øverste chef har man ikke så mange at læsse af på, og så er det en fordel at kunne bruge DUF, som kender organisationen, men ikke selv er indblandet i problemstillingerne. Gennem coaching kommer jeg til at se de arbejdsmæssige udfordringer fra flere sider, og det giver nye perspektiver i opgaveløsningen”.

At DUF udbyder coaching som en del af konsulenttjenesten, kan være til stor hjælp for foreningerne, mener Louise Juul Jensen: ”DUF kender foreningslivet og kan coache ud fra den vinkel, for vi står nogle gange med andre udfordringer, end hvis vi var en almindelig virksomhed”.

Ud over coaching benytter Louise Juul Jensen sig også af DUFs netværk for sekretariatsledere, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer og diskutere problemstillinger. ”Netværket er en god mulighed for at få vendt nogle arbejdsmæssige udfordringer med andre, der har samme arbejdsopgaver. Selvom vi sidder i forskellige foreninger, står vi ofte overfor ens problemstillinger, hvor vi kan have gavn af hinandens erfaringer”.