• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreninger skaber kompetencer og trivsel

En god start på karrieren, mindre ensomhed og aktive medborgere. Frivillige foreninger skaber kompetencer og trivsel hos unge, der gavner både den enkelte og samfundet. 

Foreninger for fremtiden, 30.01.14

DUFs internationale arbejde styrker unges internationale udsyn og skaber samlæring mellem unge på tværs af kulturer og nationaliteter. Læs konklusionerne fra DUFs nye antologi.

Læs mere...

Foreningsaktive bliver chefer, 01.07.2013

En ny omfattende undersøgelse fra TNS Gallup foretaget blandt 300 danske erhvervsledere viser endnu engang, at frivilligt foreningsarbejde giver en god start på karrieren.

Læs mere...

Ungdomsorganisationer fremmer unges samfundsengagement, februar 2013

Ungdomsorganisationerne fremmer unges samfundsengagement. Sammenlignet med resten af befolkningen tager medlemmerne af ungdomsorganisationer markant mere del i frivilligt arbejde, engagerer sig mere i deres lokalsamfund og interesserer sig grundlæggende mere for politik.

Læs mere...

Ungdomsorganisationerne giver flest venner, 14.02.13

Ungdomsorganisationerne tilbyder unge et vigtigt socialt fællesskab på det tidspunkt i deres liv, hvor de er mest identitetssøgende og skal træffe de første store personlige valg. Forskning og undersøgelser viser, at ungdomsorganisationerne skaber stærke og aktive fællesskaber, at medlemmerne får flere venner, og at foreningerne udgør et helt unikt miljø, hvor unge kan udvikle sig personligt.

Læs mere...

Unge frivillige er mestre i konfliktløsning, 06.02.13

De frivillige i ungdomsorganisationerne er bedre end andre danskere til at løse konflikter, viser ny Gallup-måling foretaget for DUF.

Læs mere...

Foreninger skaber større lykke, 01.08.12

Foreningsaktive danskere er lykkeligere, langt mere tilfredse med deres liv og markant mindre ensomme end andre danskere. Foreningerne former også unges værdier på linje med familie og uddannelse.

Læs mere...

Flest frivillige timer fra unges foreninger, 14.06.12

De frivillige i ungdomsorganisationerne bruger markant mere tid på frivilligt arbejde end andre foreningsaktive. Undersøgelse fra DUF sætter tal på danskernes frivillige indsats.

Læs mere...

Kommunale ledere har foreningsbaggrund, 25.10.11

Et flertal af landets kommunale ledere har en baggrund i det frivillige foreningsliv. Det viser en ny undersøgelse foretaget af DUF.

Læs mere...

Unge er vilde med frivilligt arbejde, 14.04.11

Foreningsaktive unge bruger i gennemsnit næsten seks timer om ugen på frivilligt arbejde. Samfundsøkonomisk svarer de unges indsats til otte milliarder kroner, viser en ny undersøgelse.

Læs mere...

Foreningsaktive indtager chefstolen, 01.07.09

Frivilligt foreningsarbejde gavner karrieren. Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget blandt 200 danske erhvervsledere.

Læs mere...

Brug af DUFs analyser

Anvendelse af DUFs analyser skal ske med kildeangivelsen 'DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd', mens analyser fra Gallup-instituttet skal kildeangives 'TNS Gallup for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd'.

DUF har ofte baggrundsinformation – eller nyere, endnu ikkeoffentliggjorte undersøgelser – som vi kan give adgang til efter aftale.

Kontakt DUF, hvis du ønsker mere information om vores undersøgelser.