• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreningsliv og demokrati i kommunerne

Frivillige foreninger finder med støtte fra kommunen kreative løsninger til stor gevinst for både foreninger, borgere og forvaltning. Herunder er en række eksempler på, hvordan foreninger og kommuner har skabt succesfulde samarbejder. 

Ungdomskommunepris

Roskilde, Viborg, Herlev, Frederikshavn, Esbjerg, Ballerup og Vejle er indtil nu blevet kåret som Årets Ungdomskommune. DUFs Ungdomskommunepris har siden 2006 sat fokus på kommunernes arbejde for at forbedre unges deltagelse, levevilkår og fritid. Få konkrete eksempler på, hvordan tidligere vindere har styrket ungeindsatsen, og se om en kommune nær dig har været med i opløbet.

Læs mere om Ungdomskommuneprisen

29 lokale ungdomsråd

Netværket af Ungdomsråd (NAU) er en af DUFs medlemsorganisationer og et samlende organ for ungdomsråd i Danmark. NAU rådgiver kommuner i oprettelse af ungdomsråd og er med til at organisere 29 af landets ca. 35 registrerede ungdomsråd.

Læs mere om NAU

Find frem til dit lokale ungdomsråd

Fællesråd i Frederikshavn

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) repræsenterer børne- og ungdomsorganisationerne i Frederikshavn Kommune. Fællesrådet søger indflydelse i råd og udvalg og sætter ungdomspolitiske emner på dagsordenen hos politikere og medier.

Læs mere om FUF

Aktive unge i Århus

Århus Ungdoms Fællesråd (ÅUF) samler de aktive unge fra det århusianske foreningsliv. Omkring 120 børne- og ungdomsforeninger er medlem af ÅUF.  Fællesrådets målsætning er, at børn og unge i Århus Kommune skal involveres i de beslutninger, der har betydning for deres hverdag.

Læs artiklen "Foreningslivet opruster i Århus"

Læs mere om ÅUF

Kreativ markedsføring i Køge

Ingen aftenmøder. Ingen spejderhytte. Ingen lodsedler. Utraditionelle metoder og regulær markedsføring har gjort Køgespejderne til et så succesfyldt koncept, at andre foreninger kopierer det. Køge Kommune gjort meget for at lette administrationen for de frivillige foreninger med en informationsportal og mindre bureaukrati.

Læs artiklen "Nytænkende spejdere skaber succes"