• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Orkerne kommer!

Når de gamle ledere brænder ud, og der ikke er kræfter til at overtage posten, så kollapser foreningen. Det er logik - selv for orker. 
Alligevel har rekruttering af nye ungeledere i mange år været en udfordring i rollespilsiljøet. ikke fordi der har manglet unge mennesker, so har haft lyst, men fordi der har manglet en struktur og kultur for, hvordan man sikrede generationsskiftet. 

Formanden for Danmarks største rollespilsforening, Rollespilsfabrikken, Anders Bremer har nu taget tyrene ved hornene. Sammen med René Bokær, generalsekretær i Bifrost, leder han projektet "Orkerne kommer!", som netop sætter fokus op, hvordan rollespilsmiljøet fremtidssikrer sine lokalforeninger gennem en stærkere rekrutterings- og uddannelsesindsats. 

Fotos: Morten Rode