• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Årets Ungdomskommune: hyldest i Sønderborg

Foyeren på Sønderborg Rådhus er i dagens anledning omdannet til noget, der mest af alt minder om et klubhus for unge.
1. februar 2017|RSS|Sidsel Stybe Vestergaard

Gennemsnitsalderen for deltagerne til dagens borgermøde er i hvert fald noget lavere, end når der står ”ny vejbelægning” og ”ældrepleje” på dagsordenen. I dag er punkt ét på dagsordenen nemlig de unge. Kommunens borgmester, Erik Lauritzen skal – på hele kommunens vegne – tage i mod prisen som ”Årets Ungdomskommune”.

”Prisen betyder meget for os, for det er et skulderklap for vores indsats. Men det er ikke en sovepude. Vi har kun titlen i år – og vi har mange planer, som vil vise, at vi ikke bare i år, men også i de kommende år vil være en stærk kandidat til titlen,” udtaler Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg.

I DUF har der heller ikke været tvivl om, at Sønderborg fortjente et stort skulderklap for det arbejde, de gør. I dommernes begrundelse for, hvorfor netop Sønderborg skulle løbe med sejren, blev det vægtet højt, at de unge får medbestemmelse og tager ansvar. Det ses eksempelvis ved, at de hvert år står for fordelingen af 1 mio. kr. til kommunens skoler. Kommunen har derudover et bredt udbud af kultur- og fritidstilbud, de arbejder målrettet med integration og med at engagere unge fra både land og by, og så udnytter Sønderborg på fornemste vis, at de er en grænseby. Og for dét – og mere til – har de gjort sig fortjent til titlen som ”Årets Ungdomskommune 2017”.

Plads til drømme
”I Sønderborg Kommune skal unge have plads til at drømme, de skal tage stilling, og de skal deltage i samfundet.” Sådan begyndte den motivation, som DUF i efteråret modtog fra Sønderborg Kommune. Og alt tyder på, at de unge rent faktisk er en stor del af både samfund, stillingtagen og drømme i Sønderborg.

”Det er inspirerende at se en kommune, som tør overlade ansvaret til de unge, som tør lade drømme blive til virkelighed. Sønderborg Kommune har meget at være stolte af, og vi glæder os til at følge udviklingen med flere, nye og spændende projekter i Sønderborg. Allerede nu kan vi jo se frem til Spejdernes Lejr til sommer, hvor Sønderborg er vært for mere end 40.000 spejdere,” siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

Kunstpræmie til Sønderborg Kommune
Vinderen af Årets Ungdomskommune får overrakt en kunstpræmie skabt særligt til vinderen af prisen. I år modtager Sønderborg Kommune et maleri af 30-årige Marijana Oro. Hun har serbisk baggrund, hvilket også skinner igennem i hendes fantastiske mønstre.

Årets 2. og 3. plads i konkurrencen om at blive Årets Ungdomskommune gik i år til hhv. Norddjurs Kommune og Aabenrå Kommune.

Læs mere om prisen ”Årets Ungdomskommune”

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede nyheder

Relaterede filer