• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DSU Distrikt Sjælland løber med andenpladsen i kapløbet om at blive Årets Ungdomsforening 2017

”Et faglært Sjælland” er et imponerende projekt, der inspirerer til en ny type arbejde for de politiske ungdomsorganisationer. Arbejdet med projektet har givet DSU Distrikt Sjælland en flot andenplads ved uddelingen af prisen Årets Ungdomsforening 2017.
4. december 2017|RSS|Cathrine Næsby

Vi mangler over 70.000 faglærte om få år. Det var dén udfordring, som de sjællandske DSU’ere sammen med ungdomsfagbevægelsen satte sig for at komme med en løsning på. Sammen har de udviklet konkrete og implementérbare løsningsforslag, som de efterfølgende har arbejdet for at få de sjællandske kommuner til at vedtage.

Ved DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde lørdag den 2. december blev det offentliggjort, at DSU Distrikt Sjælland tager andenpladsen for projektet, der er eksemplet på et velfungerende basisdemokrati. Det udarbejdede oplæg med løsningsforslag er yderst gennemarbejdet, og er resultatet af et bredt samarbejde i både planlægningen og i udbredelsen. Derudover har projektet også givet anledning til at arbejde med frivillighed på en ny måde i organisationen.

”Det er et rigtig flot eksempel på, hvordan det for de politiske ungdomsorganisationer er muligt at arbejde virkelig strategisk med sin politikudvikling”, bemærkede Kasper Sand Kjær, formand i DUF og en del af dommerpanelet ved uddelingen af prisen.

Førstepladsen – og dermed titlen som Årets Ungdomsforening 2017 - går til FDF K9 Nørrebro, der hædres for det store engagement i lokalområdet og det ansvar, de tager for deres medborgere. Tredjepladsen går til DFUNK Østjylland, der særligt anerkendes for at have bevist, at foreningslivet kan give noget som unge med flygtningebaggrund ikke kan finde andre steder.

Om Årets Ungdomsforening
DUF har siden 2009 hvert år uddelt prisen Årets Ungdomsforening med det formål kaste lys over det frivillige lokale foreningslivs gode arbejde for, med og af børn og unge. For at kunne komme i betragtning til Årets Ungdomsforening skal kernen i foreningen være stærk. Den stærke kerne skal gå hånd i hånd med, at foreningen har vist sig værende i stand til at tænke nyt og turde gå andre og nye veje for at styrke foreningen.

Dommerpanel har i år bestået af: Kasper Sand Kjær, formand i DUF, Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune og Malene Thøgersen, forsker i folkeoplysning ved Idrættens Analyseinstitut.

Læs mere om DUFs pris "Årets Ungdomsforening"

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer