• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUFs medlemmer bidrager til bog om de engagerede unge

26 aktive unge fra en række danske ungdomsorganisationer giver i ny antologi deres bud på, hvad der skal til for at engagere flere unge i samfundet og demokratiet.
24. februar 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

”De Engagerede” er titlen på en ny antologi fra Ungdomsbureauet, hvor aktive unge fra blandt andet en række af DUFs medlemsorganisationer og DUFs formand har fået ordet.

Bogen stiller skarpt på spørgsmål som, hvorfor unge kan og bør engagere sig i det samfund, som de lever i, og hvorfor det til tider kan være udfordrende, og lader de unge selv komme med svarene.

Ungdomsbureauet, der står bag udgivelsen, kalder selv antologien for en form for undersøgelse af samfundsengagement.

”De Engagerede er et vigtigt vidensbyrd fra nogle af de unge, som bærer fremtidens demokrati på deres skuldre. Bogens forskellige stemmer illustrerer, hvordan demokratiet kan genaktualisere sig i en tid, der viser, at vi ikke skal tage demokratiet for givet”, udtaler stifteren af Ungdomsbureauet, Olav Hesseldahl, om baggrunden for udgivelsen i en pressemeddelse. 

Engagér de unge gennem foreningslivet
Sådan lyder titlen på bidraget til bogen fra DUFs formand Kasper Sand Kjær, der blandt andet beskriver foreningslivets fællesskaber som arnested for unges samfundsengagement:

”Foreningslivet er godt sted at få tændt den ild, der driver til deltagelse i samfundet. Og det behøver ikke at være i mødet med politik i fx de politiske ungdomsorganisationer eller elev- og studenterorganisationer. Det kan være i mødet med andre, der kommer med et andet livssyn eller andre livsvilkår end en selv, eller når holdninger brydes over bålet til spejder, i filmklubben, i søndagsskolen eller til rollespil, hvor vi indgår i et fællesskab sammen og derfor naturligt må være nysgerrige over for hinanden, for at fællesskabet fungerer”, skriver Kasper Sand Kjær. 

FAKTA: "De Engagerede"

 • Bogen er udgivet af Ungdomsbureauet med støtte fra Tuborgfondet.
 • Af DUFs medlemsorganisationer medvirker Netværket af Ungdomsråd, Ungdommens Røde Kors, SF Ungdom, Liberal Alliances Ungdom, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Europæisk Ungdom, Sammenslutningen af Unge Med Handicap, Konservativ Ungdom, Det Danske Spejderkorps, LandboUngdom og Bifrost.
 • Bogen udkom den 23. februar og lanceres officielt ved et åbent arrangement hos Ungdomsbureauet den 24. marts kl. 17.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Pigespejdere får støtte til ny hytte af Aarhus Kommune
Spejdergruppen Risskov Piger har fået 312.000 kroner fra Aarhus Kommune til renovering af gruppens spejderhytte.
Bliv klogere på unges fællesskaber med to tilbud fra DUF
Foreningslivet tilbyder sammenhold og forpligtende fællesskaber, men er det, hvad nutidens unge vil have? To tilbud fra DUF stiller skarpt på, hvad unge søger og savner i fællesskaber.
Morten E. G. Jørgensen er ny generalsekretær i DUF
DUF har netop ansat Morten E. G. Jørgensen til at stå i spidsen for DUFs sekretariat.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer