• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Fem anbefalinger til at styrke det frivillige, sociale arbejde i Danmark

Task force nedsat af børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V) er nu klar med en række anbefalinger, der skal styrke det frivillige, sociale arbejde i Danmark.
14. september 2017|RSS|Søren Gisselmann

Regeringen barsler med en ny civilsamfundsstrategi, og som led i det arbejde nedsatte børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V) i juni en task force, der skulle se nærmere på inklusionen af socialt udsatte i frivillige fællesskaber og vilkårene for den frivillige sociale sektor. Efter en række møder over sommeren er task forcen nu klar med sine anbefalinger.

DUFs formand Kasper Sand Kjær har siddet med i task forcen, og han glæder sig over at have været en del af arbejdet med at lave en række anbefalinger til regeringens civilsamfundsstrategi og samarbejdet med de ni andre organisationer i task forcen.

”Jeg har været rigtig glad for arbejdet og samarbejdet i task forcen og for de anbefalinger, vi nu giver videre til regeringen,” siger Kasper Sand Kjær.

Han påpeger dog samtidig, at anbefalingerne langt hen af vejen kun fokuserer på vilkårene for den frivillige sociale sektor, og ser frem til, hvordan regeringen samlet set har tænkt sig, at en ny strategi for hele civilsamfundet skal se ud.

”Det danske civilsamfund er større og bredere end den frivillige sociale sektor, der har været omdrejningspunktet for arbejdet i task forcen. Jeg håber derfor, at regeringen vil hæve blikket og kigge på hele civilsamfundet og også inddrage andre dele af foreningslivet og det frivillige Danmark i det videre arbejde med en samlet civilsamfundsstrategi,” lyder det fra Kasper Sand Kjær.

Fem anbefalinger
Task forcens anbefalinger til at styrke det frivillige sociale arbejde i Danmark har følgende overskrifter: 

 1. Styrk indsatsen for at få flere udsatte borgere med i frivillige fællesskaber
 2. Styrket repræsentation af det frivillige sociale område
 3. Styrkelse af den lokale frivillighed og udvikling af frivilligcentrenes rolle
 4. Stabil støttestruktur til det frivillige sociale arbejde
 5. Mere og bedre samarbejde mellem kommuner og den frivillige sektor

Læs mere om de enkelte anbefalinger 

FAKTA: Regeringens civilsamfundstaskforce
Task forcen er nedsat af børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V) med det formål at forbedre frivillighedsområdet og styrke den frivillige indsats i Danmark. Medlemmerne af task forcen er:

 • Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd
 • Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen
 • Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet
 • Arne Eggert, udviklingsdirektør i Kommunernes Landsforening
 • Tine Roed, direktør i Dansk Industri
 • Hanna Line Jakobsen, præsident i Dansk Røde Kors
 • Ellen Bæk, næstformand i Landsforeningen for efterladte efter selvmord
 • Nille Skalts, managing partner i Spark
 • Benny Andersen, formand for Socialpædagogernes Landsforbund
 • Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet

Se pressemeddelse fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V)

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.
Ekstremt demokratisk
I samarbejde med teatergruppen C:NTACT har DUF udviklet forestillingen "Ekstremt demokratisk". En forestilling, der har premiere i denne uge, og som du kan komme med til GRATIS den 8. december 2017.
Beskæftigelsesministeren besøgte Demokratiets Dag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en række medlemmer af regeringens Disruptionråd oplevede Demokratiets Dag på en erhvervsskole i Hjørring.

Relaterede sider

Relaterede filer