• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Foreningsaktive unge fra hele verden indtager Haslev

28 ungdomsledere fra 6 forskellige lande skal de næste 14 dage blive klogere på både projektledelse, konflikthåndtering, interkulturel forståelse og hinanden på DUFs ungdomslederkursus.
17. februar 2017|RSS|Cecilie Meldgaard Goth

På mandag tager foreningsaktive unge fra Danmark, Zimbabwe, Palæstina, Nepal, Ghana og Uganda hul på to begivenhedsrige uger, når de tjekker ind på Emmaus Kursuscenter i Haslev som deltagere på DUFs Ungdomslederkursus.

De 28 unge er alle ungdomsledere, som i løbet af 2017 skal på et 3-12 måneder langt udvekslingsophold ude i verden gennem DUFs Ungdomslederprogram, og de 14 dage i Haslev skal klæde dem på til at få mest muligt ud af udvekslingen. 

Det største ungdomslederkursus i flere år
DUFs ungdomsledere er alle aktive i en forening, og udvekslingen af de unge foregår mellem deres egen organisation og en partnerorganisation ude i verden. I år deltager frivillige unge fra i alt syv forskellige partnerskaber i ungdomslederkurset, der er det største siden 2013.

Af DUFs medlemsorganisationer deltager Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Radikal Ungdom, Red Barnet Ungdom, IMCC og Sammenslutningen af Unge med Handicap på dette års kursus. 

Ungdomslederne har til formål både at styrke og udvikle partnerorganisation og forbedre samarbejdet og kommunikationen mellem de to partnere. Derudover fungerer ungdomslederne også som forandringsagenter, der kan skabe motivation og engagement blandt andre frivillige i organisationen.

På ungdomslederkurset bliver de unge derfor trænet i både dialog, konflikthåndtering, facilitering og projektledelse.

I løbet af de næste to uger kan du få meget mere at vide om DUFs ungdomsledere både her og på DUFs Facebook

FAKTA: DUFs Ungdomslederprogram

 • DUFs ungdomslederprogram startede i 1992.
 • Programmet engagerer foreningsaktive unge i alderen 18-30 år fra DUFs medlemsorganisationer i partnerskaber med unge fra foreninger ude i verden.
 • Ungdomslederne er fultidsfrivillige, der udveksles 3-12 måneder mellem organisationer i Danmark og deres partnerorganisationer i Mellemøsten, Nordafrika og udviklingslandene.
 • Forud for udvekslingen skal ungdomslederne deltage i DUFs ungdomslederkursus som forberedelse til opholdet.
 • I alt 452 ungdomsledere er gennem årene blevet trænet og sendt ud i verden via DUF.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede filer