• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUFs tværpolitiske netværk går til filmen

Politiske aktive unge fra Danmark og Egypten fortæller i ny film, hvordan DUFs tværpolitiske netværk giver håb til spirende demokratiske kræfter i Egypten.

7500! Så mange gange er den nye film om DUFs tværpolitiske netværk blevet vist, siden filmen havde verdenspremiere på Facebook den 27. marts.

I filmen fortæller politisk aktive unge fra både Danmark og Egypten om deres engagement i DUFs tværpolitiske netværk.

Egyptiske Salma Saad, der er politisk aktiv i Egypt Party, fortæller, hvordan mødet med dansk politik og demokrati har givet hende håb for det politiske klima og demokratiets fremtid i hendes eget hjemland. 

”Det har givet mig et billede af, hvad vi kan opnå en dag. Så selvfølgelig giver det os håb”, siger Salma Saad i filmen. 

Se filmen her!

Skal opleve kommunalvalget
Filmen er optaget i september sidste år, hvor netværket mødtes i Danmark til en uges seminar.

Til efteråret tager de politiske aktive unge fra Egypten igen turen nordpå for at opleve kommunalvalget i Danmark den 21. novemeber sammen med de danske ungdomspolitikere.

De egyptiske ungdomspolitikere var også med ved folketingsvalget i 2015, hvor de blandt andet i samarbejde med Konservativ Ungdom deltog i plakatophæng og oplevede en dansk valgkamp helt tæt på.

FAKTA: DUFs dansk-egyptiske tværpolitiske netværk
Netværket består af ungdomspolitikere fra forskellige partier i både Danmark og Egypten. Netværket har siden 2012 været faciliteret af DUF under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram i samarbejde med Institut for Flerpartisamarbejde og Dansk-Egyptisk Dialoginstitut og har til formål at styrke unges deltagelse og indflydelse i de politiske partier samt styrke en fredelig dialog mellem unge på tværs af politiske skel og partier.

Læs mere om DUFs tværpolitiske netværk 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Radikalisering begynder dér, hvor demokratiet slutter
DUFs formand Kasper Sand Kjær deltog i dag med et oplæg om antiradikalisering på ungdomsuddanelser til høring på Christiansborg.
Udforsk Ukraine med DUFs Explore-forløb
DUF har åbnet for ansøgninger til Explore: Ukraine, der er en kursusrække for dig, som ønsker hjælp til at kickstarte det internationale engagement i din forening.
Pigespejdere får støtte til ny hytte af Aarhus Kommune
Spejdergruppen Risskov Piger har fået 312.000 kroner fra Aarhus Kommune til renovering af gruppens spejderhytte og juridisk rådgivning fra DUF til brugeraftalen på den nye hytte.

Relaterede filer