• Forside
  • Nyheder og analyser
    Nyheder og analyser
    Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
  • Medlemstilbud
    Medlemstilbud
    Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
  • Tilskud og puljer
    Tilskud og puljer
    DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
  • DUFs arbejde
    DUFs arbejde
    En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
  • Om DUF
    Om DUF
    DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
  • Materialer
    Materialer
    I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nye persondataregler – til dig og din forening

Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
6. februar 2018|RSS|Mikkel Wrang og Henriette Tarris-Tram

Det er derfor ved at være tid til, at du og din forening får styr på de nye regler og sørger for, at I opfylder de tilhørende krav.
Dog er det også vigtigt at bemærke, at hvis I lever op til den nugældende persondatalov, så er I allerede godt på vej. Den nye forordning skal altså tages alvorligt, men der er ingen grund til panik.

Det er selvfølgelig vigtigt for DUF, at alle medlemsorganisationer kommer godt igennem processen. Derfor har DUFs jurister arbejdet intensivt med de nye persondataregler og udarbejdet en vejledning, som i denne uge bliver præsenteret på fyraftensmøder i både Århus og København. Vejledningen er udarbejdet i form af en PowerPoint-præsentation, som også kan læses af jer, som ikke har haft mulighed for at deltage i fyraftensmøderne. Ligeledes har vi udarbejdet et skema til brug for arbejdet med opfyldelse af dokumentationskravet.

Hent vejledningen her

Der er fortsat enkelte pladser på persondataworkshoppen d. 28. februar kl. 11-17 på DUF. Læs mere og tilmeld dig. 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.
Her er DUFs seks nye ungdomsdelegater til FN
Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer