• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Udforsk Ukraine med DUFs Explore-forløb

DUF har åbnet for ansøgninger til Explore: Ukraine, der er en kursusrække for dig, som ønsker hjælp til at kickstarte det internationale engagement i din forening.
3. april 2017|RSS|Jesper Jais Nørgaard

Brænder du for at gøre en forskel, samtidig med at du får unikke internationale oplevelser og kompetencer? Så er Explore: Ukraine noget for dig!

Explore er DUFs internationale kursusforløb, og denne gang er der fokus på Ukraine. Sammen med andre frivillige fra din forening får du et intensivt introduktionsforløb med rådgivning og undervisning i internationalt projektarbejde, og I får hjælp til at finde en partnerorganisation i Ukraine, som I kan samarbejde med.

Sæt gang i jeres internationale engagement med Explore
DUF tilbyder Explore-forløbet for at gøre det lettere for DUFs medlemsorganisationer at kickstarte deres internationale engagement. For foreningen SILBA var Explore-forløbet en god måde at komme i gang:

”Explore giver mulighed for at få vejledning i noget, som vi i SILBA ikke har gjort før. Vi har lavet valgobservationer og seminarer, men ikke længerevarende projekter og partnerskaber. Gennem Explore får man vejledning og en anden tilgang til at lave internationalt arbejde”, forklarer Frederikke Thorning fra SILBA, der deltog i Explore: Moldova i 2015.

Hvad går Explore ud på?
Gennem tre intensive kursusdage i foråret og efteråret bliver I introduceret til det internationale arbejde i DUF. I lærer mere om internationale partnerskaber og projekter, organisationsforståelse, præsentationsteknikker, mødefacilitering, budgetlægning og regnskabsaflæggelse.

Samtidig får I viden om Ukraine og adgang til en bred vifte af ungdomsorganisationer, som I kan samarbejde med.

Efterfølgende rejser DUF sammen med Explore-holdet til Ukraine, hvor I skal mødes med forskellige ungdomsorganisationer, som matcher jeres forening, og som I efterfølgende kan indgå et samarbejde med.

DUFs konsulenter guider jer igennem processen med at finde en relevant og egnet partnerorganisation og støtter op om de følgende faser af jeres internationale projektarbejde, hvor I vil have mulighed for at søge støtte fra DUFs internationale puljer.

Sådan kommer I med
Din forening kan deltage i Explore: Ukraine, hvis I er 2-6 frivillige eller ansatte i en af DUFs medlemsorganisationer, som har jeres landsorganisations støtte til at udforske DUFs internationale muligheder. Der er plads til seks foreninger på kursusforløbet.

I ansøger om at komme med ved at udfylde ansøgningsskemaet

Praktisk information og vigtige datoer

 • Intromøde afholdes hos DUF den 11. juni kl. 12.00-16.00
 • Kursusdag 1 afholdes hos DUF den 13. august kl. 10.00-20.00
 • Kursusdag 2 afholdes hos DUF den 24. september kl. 10.00-20.00
 • Den fælles rejse til Ukraine finder sted fra d. 5.-11. oktober 

Det er gratis at deltage, og der er rejserefusion til møderne i Danmark. DUF dækker også alle omkostninger i forbindelse med den fælles rejse til Ukraine.

For yderligere information eller spørgsmål kan I kontakte international konsulent, Rasmus Jakobsen, på raj@duf.dk eller tlf. 60 20 14 31.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer