• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Nyhedsoversigt

Årets Ungdomskommune 2017: Sønderborg 23. november 2016 - Årets Ungdomskommune 2017: Sønderborg
Prisen som Årets Ungdomskommune går til Sønderborg Kommune. En kommune som i allerhøjeste grad har fokus rettet mod de unge, og som med en alsidig ungdomspolitik formår at skabe et solidt grundlag...
Alle har ret til at gå til spejder eller fodbold! 15. november 2016 - Alle har ret til at gå til spejder eller fodbold!
Børn i Danmark skal ikke være afskåret fra at deltage i fritidsaktiviteter som for eksempel fodbold eller spejder!
Årets Ungdomsforening 2016: Se de nominerede 15. november 2016 - Årets Ungdomsforening 2016: Se de nominerede
Hvert år kårer DUF Årets Ungdomsforening. I år er syv foreninger med i kapløbet om at blive Årets Ungdomsforening. Blandt de nominerede er der både rollespillere, spejdere, ungdomspolitikere og...
”Jeg tror på, at min stemme gør en forskel” 10. november 2016 - ”Jeg tror på, at min stemme gør en forskel”
Sådan lyder det fra Thordis på 16 år efter en eftermiddag på Det Åbne Gymnasium med fokus på demokrati og valgdeltagelse. En dag fyldt med fordomme, debat og følelser!
Forenings- og fritidskonference med plads til drømme 1. november 2016 - Forenings- og fritidskonference med plads til drømme
Den 12. november afholdes Forenings- og Fritidskonference i Frederikshavn. Du kan komme med, når der bliver sat fokus på muligheder og skabt rum for drømme på forenings- og fritidsområdet.
Unge går sammen om en fredelig løsning for Vestsahara 26. oktober 2016 - Unge går sammen om en fredelig løsning for Vestsahara
Seks danske politiske ungdomsorganisationer og organisationen Afrika Kontakt er gået sammen om at sætte fokus på konflikten i Vestsahara.
Danske unge på jagt efter samarbejdspartnere i Marokko 26. oktober 2016 - Danske unge på jagt efter samarbejdspartnere i Marokko
Fem af DUFs medlemsorganisationer er netop vendt hjem fra Marokko, hvor de har mødtes med marrokkanske ungdomsorganisationer i håbet om at finde en samarbejdspartner til fremtidige projekter.
Har I styr på skatten? 26. oktober 2016 - Har I styr på skatten?
Få hjælp til foreningens selvangivelse med en ny folder om beskatning af almennyttige foreninger fra DGI og DIF.
9 kommuner er med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune 25. oktober 2016 - 9 kommuner er med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune
Hvert år bliver en kommune kåret som Danmarks bedste kommune for unge, og i år er ni kommuner med i kapløbet om den ærefulde titel.
Aktiviteter sejrer over formaliteter 24. oktober 2016 - Aktiviteter sejrer over formaliteter
I DUF og blandt paraplyorganisationens mange medlemmer er der stor glæde over, at det er lykkes at forhindre Københavns Kommune i at fjerne medlemsstøtte til udenbys medlemmer i kommunens foreninger.
Få 50.000 kr. til kulturaktiviteter med og af unge 10. oktober 2016 - Få 50.000 kr. til kulturaktiviteter med og af unge
Søg Slots- og Kulturstyrelsen pulje for kunst- og kulturaktiviteter målrettet og udviklet af unge.
Ny forskning: Foreninger lærer unge at træffe beslutninger i fællesskab 7. oktober 2016 - Ny forskning: Foreninger lærer unge at træffe beslutninger i fællesskab
Ny, stor undersøgelse fra Syddansk Universitet og DUF slår fast, at foreningslivet er demokratiets rugekasse, hvor unges samfundsengagement og demokratiforståelse dyrkes og styrkes.
Unge på den globale dagsorden 5. oktober 2016 - Unge på den globale dagsorden
Ungdommen har været i fokus på FNs netop overståede generalforsamling. Esben Holager, ungdomsrepræsentant og udsendt for DUF, var med til at sikre Danmarks unge en stemme i den globale dagsorden.
DUFs tværpolitiske netværk skaber rum til samarbejde 4. oktober 2016 - DUFs tværpolitiske netværk skaber rum til samarbejde
Danske og egyptiske ungdomspolitikere fra DUFs tværpolitiske netværk har netop været samlet for at kickstarte deres fælles forberedelser til de kommende kommunalvalg i både Danmark og Egypten.
4 millioner til projekter med fokus på folkeoplysning 27. september 2016 - 4 millioner til projekter med fokus på folkeoplysning
Har jeres forening et projekt, der fremmer folkeoplysningen, eller er I engageret i den åbne skole? Så er der penge at hente hos Kulturministeriets to folkeoplysningspuljer på godt 4 millioner kroner.
RSS