Does this HTML mail not display properly?  Click here
10. november 2014
 

Jammerbugt tager tredjeplads i ungdomskommunedyst

Inddragelse og gode rammer for unges fællesskaber og engagement sikrer Jammerbugt Kommune en flot tredjeplads i dysten om DUFs pris som Årets Ungdomskommune 2015.

Jammerbugt Kommune tager de unge seriøst og gør en aktiv indsats for at skabe gode rammer for unges engagement gennem lokale fællesskaber og medindflydelse. Derfor er Jammerbugt netop udpeget til en flot tredjeplads i kapløbet om prisen som Årets Ungdomskommune 2015.

”Jammerbugt Kommune er unægtelig en kommune med geografiske udfordringer i kraft af manglen på én stærk centerby. Ved at se udfordringerne i øjnene og tilpasse kommunens tilbud for unge til det store område med mange små landsbyer, er det lykkedes Jammerbugt Kommune at skabe gode rammer for de unges engagement. Derudover er Jammerbugt Kommune god til at udnytte sine stedbundne styrker – blandt andet i form af adgang til natur og hav,” siger Rasmus Scheelke, der er konsulent i Kommunernes Landsforening og en del af dommerkomitéen bag årets pris.

Dommerne lægger desuden vægt på, at Jammerbugt Kommune gennem tiltag som ung-til-ung involvering giver de unge mulighed for at tage ansvar for hinanden og forsøger at få også de svageste unge med i fællesskabet. Tankegangen om at skabe rammerne for, at de unge selv kan hjælpe og støtte andre unge, kendetegner mange af Jammerbugts initiativer.

Stor cadeau til et aktivt ungeråd
At kommunen har et aktivt ungeråd, og at Jammerbugt på flere områder tager de unge seriøst og formår at inddrage de unge i beslutningerne, har også gjort indtryk på dommerkomitéen.

”Jeg er utrolig stolt af denne her hæder, og det er en stor cadeau til vores ungeråd. Vi prøver at sætte en masse ting i gang, og vores tredjeplads er en anerkendelse af, at det, vi gør, er rigtigt,” siger Helle Bak Andreasen (V), formand for Jammerbugts Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalg. 

Også Ulla Flintholm (V), medlem af Jammerbugts Børne- og Familieudvalget, glæder sig over den flotte tredjeplads og især dommernes fokus på arbejdet med Ungerådet, og at Jammerbugt Kommune lytter til de unge og tager dem seriøst:

”Som formand for Jammerbugt Ungdomsskole, hvor Ungerådet hører under, mener jeg, at det er en fantastisk anerkendelse af de medarbejdere, der arbejder med de unge i dagligdagen. Desuden får vi ros for avisen ”Ung i Jammerbugt”, der er udarbejdet med aktiv involvering af de unge. Netop den helhedsorienterede indsats og koordinering på tværs er en meget vigtig parameter især i forhold til arbejdet med de sårbare unge, og den politiske dagsorden vil vi fortsat have fokus på i Jammerbugt kommune. Det er vigtigt, at vi nu arbejder videre med de tiltag, som vi har fået anerkendelse for. Vi har modtaget en hæder, men det er også en forpligtelse til at gøre det lige så godt og også gerne bedre fremover. Den forpligtelse er vi parate til at tage på os, ” siger Ulla Flintholm.

Årets vinder blev Gentofte Kommune, mens 2. pladsen gik til Skive Kommune.

Om prisen
Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d., studieleder og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet.

Læs mere på www.duf.dk/ungdomskommune 

Kontakt 
Kommunikationskoordinator i Jammerbugt Kommune Kristina Bakmann, tlf. 72 57 73 94, krb@jammerbugt.dk 

Formand i DUF Signe Bo, tlf. 51 55 71 73, signebo@duf.dk

Politisk konsulent i DUF Morten Østergaard, tlf. 60 20 14 10, mos@duf.dk  

 

 

 

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her