Does this HTML mail not display properly?  Click here
10. november 2014
 

Skive tager andenplads i ungdomskommunedyst

I dysten om DUFs pris som Årets Ungdomskommune 2015 får Skive en flot andenplads, fordi kommunen tager arbejdet med unges uddannelse alvorligt og giver reel indflydelse til de unge.

Skive Kommune inddrager de unge gennem både ungdomsråd og fælleselevråd, så de får medbestemmelse. Det er en af grundene til, at Skive Kommune blandt i alt 12 kommuner er udpeget til en flot andenplads i kapløbet om prisen som Årets Ungdomskommune 2015.

”Skive Kommune lader sig ikke tynge af snakken om udkantsdanmark. Med udgangspunkt i en stærk tro på de unge er kommunen kommet rigtigt langt i arbejdet med udfordringerne i at tiltrække og fastholde eleverne på ungdomsuddannelserne. Vi kan desuden se, at kommunen giver reel indflydelse til de lokale unge. Det fortjener ros og anerkendelse, og at kommunen lytter til de unge er et vigtigt element i vores hæder af Skive Kommune,” siger Klaus Levinsen, som er lektor i politisk sociologi og med i dommerpanelet for ungdomskommuneprisen. 

Dommerkomitéen har desuden lagt vægt på, at Skive har et velfungerende ungdomsråd, og at de unge også bliver inddraget i beslutningsprocesserne gennem et fælleselevråd, hvor alle folkeskolerne er repræsenteret og på et årligt byrådsmøde kan debattere og fordele penge til elevrådenes projekter.

Borgmester: Unge skal have indflydelse
At kommunen har ansat en fritidsmentor, som i samarbejde de folkeoplysende foreninger sikrer muligheden for et rigt og alsidigt fritidsliv for de lokale børn og unge, har også været med til at imponere dommerkomitéen.

”Vi er meget stolte over at blive kåret til Danmarks næstbedste ungdomskommune. Det betyder meget for os, at vores indsats på ungeområdet anerkendes, men det vigtigste for os er, at vores unge føler, at de får indflydelse på deres hverdag, og derved lyst til at engagere sig på både det politiske og fritidsmæssige plan. Vi fortsætter selvfølgelig det gode arbejde – blandt andet med Skive-DNA på folkeskoleområdet – samt udarbejdelsen af den nye Ungepolitik, som vore unge helt naturligt er stærkt involveret i,” siger Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

Årets vinder blev Gentofte Kommune, mens 3. pladsen gik til Jammerbugt Kommune.

Om prisen
Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d., studieleder og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet.

Læs mere på www.duf.dk/ungdomskommune 


Kontakt 
Pressekontakt i Skive Kommune: Birgitte Bahat, tlf. 21 16 53 11, bbah@skivekommune.dk

Formand i DUF Signe Bo, tlf. 51 55 71 73, signebo@duf.dk

Politisk konsulent i DUF Morten Østergaard, tlf. 60 20 14 10, mos@duf.dk  

 
 
Dansk Ungdoms Fællesråd
 
 Scherfigsvej 5 | 2100 København Ø | Tlf. 3929 8888 | Fax 3989 8382 | duf@duf.dk 
 
Du modtager denne pressemeddelelse, fordi du er tilmeldt via vores website. Hvis du ikke længere ønsker at modtage pressemeddelelser via mail, kan du afmelde dig her

 
 Hvis du ønsker at opdatere din profil, kan du klikke her