• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Folketingets formand: Gør Skolevalg permanent

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, håber, at Skolevalg kan blive en permanent begivenhed. Det afslørede hun i sin tale til foreningsgullasch hos DUF under Folkemødet på Bornholm.

Selvom vejrguderne havde nedkaldt en forbandelse over Bornholm fredag aften på Folkemødet, mødte aktive unge fra foreningslivet talstærkt op til udendørs foreningsgullasch hos DUF. I silende regn og tæt stuvet sammen under hvide pavilloner varmede de unge sig med Folkemødets lækreste gullasch, mens de ventede på Folketingets formand Pia Kjærsgaard, der var aftenens hovedtaler. 

Stolt over Skolevalg
Pia Kjærsgaard lagde i sin tale vægt på det arbejde, som DUF og DUFs medlemsorganisationer gør for at engagere unge i demokratiet og i samfundet.

”Aldrig har det været vigtigere at engagere de unge i demokratiet, i folkestyret og i samfundet. At opdrage dem til at blive gode demokrater. Så tak for jeres gode og vigtige arbejde – og ikke mindst samarbejde. For det er jo det allervigtigste, at der er så mange foreninger fra vidt forskellige grene af samfundet, der kan mødes her i regnvejr og bevare det gode humør,” sagde Pia Kjærsgaard og benyttede samtidig lejligheden til at takke DUF for samarbejdet med Folketinget om Skolevalg.

”At vi i Folketinget og i DUF har en fælles sag er så flot blevet til virkelighed i kraft af Skolevalget i 2015. Jeg er stolt over, at det blev realiseret på så relativt kort tid, og at det blev så stor en succes, så vi nu gentager det til næste år," sagde Pia Kjærsgaard og afslørede samtidig et ønske om, at Skolevalget i 2017 ikke bliver det sidste.

”Personligt håber jeg, at der kan samles opbakning til, at Skolevalg bliver en permanent begivenhed på samme måde som Folketingets ungdomsparlament.”

Bad om hjælp fra DUF
Folketingets formand havde også et andet ønske, som hun håbede, at de mange fremmødte foreningsaktive unge ville hjælpe hende med. Opbakningen til fejringen af Grundlovsdag den 5. juni er nemlig faldende blandt danskerne, kunne Pia Kjærsgaard fortælle, og særligt de unge fravælger at markere denne demokratiets festdag. 

”Det må vi gøre noget ved. Var det ikke noget, I kunne begynde at tænke lidt over. Det vil jeg meget stærkt opfordre jer til. Hvordan kan vi igen få gjort Grundlovsdag til en fejring af vores grundlov - også blandt de unge. Det må kunne lade sig gøre”, lød opfordringen fra Pia Kjærsgaard, inden hun takkede for ordet og skålede for og med foreningslivet. 

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer