• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

DUFs InitiativStøtte

DUFs InitiativStøtte giver tilskud til projekter for og med børn og unge. Det er et krav til projekterne, at de er nyskabende, børne- og ungestyret og baseret på frivilligt arbejde. I udgangspunktet kan der søges op til 100.000 kroner.

Søger du som landsorganisation, der modtager driftstilskud iht. kapitel 2 i tilskudsreglerne, eller lokalforening herunder, kan du muligvis søge gennem den tematiserede InitiativStøtte. Her ydes støtte til projekter under DUFs indsatsområder 'Unge og demokrati' samt 'Unge og foreninger', og I kan søge op til 250.000 kroner.

Ansøgningsskemaer og praktisk info

Få viden om budget, bevilling, regnskab, fuldmagt, og hvad I skal gøre, hvis I får overskud. Download logo til brug på jeres PR og find alle de ansøgningsskemaer, I skal bruge. 

Ansøgningsskemaer og  praktisk info

Ansøgningskrav

Din ansøgning skal opfylde en række krav og betingelser, hvis I vil komme i betragtning til støtte. Det er en god idé at orientere sig i betingelserne, inden I søger. 

Læs om InitiativStøttens ansøgningskrav

Hvad InitiativStøtten yder tilskud til

Jeres projekt kan få tilskud til en lang række udgifter, men der er også poster i jeres budget, som InitiativStøtten ikke yder tilskud til.

Læs, hvad I kan få tilskud til

Spørgsmål og svar om InitiativStøtten

DUFs InitiativStøtte-konsulent bliver stillet mange spørgsmål om InitiativStøtten. Vi har udarbejdet en FAQ, hvor vi giver svar på de spørgsmål, vi oftest får.

Læs FAQ om InitiativStøtten

Ansøgningsfrister

InitiativStøtten har 5-6 årlige ansøgningsfrister. Søger I mindre end 5.000 kroner til jeres projekt, er der løbende sagsbehandling, og I kan som regel få svar på ansøgningen inden for to uger.

Ansøgningsfrister

Konsulenthjælp

DUF tilbyder rådgivning til alle, der overvejer at søge InitiativStøtten – også selvom dit projektforslag blot er en løs idé.

DUFs tipskonsulent kan:

 • Hjælpe med at udvikle dine ideer
 • Give gode råd om InitiativStøttens muligheder og begrænsninger

Ansøgningen bliver bedre
Ansøgere, der benytter sig af DUFs rådgivning, inden de søger, modtager oftere støtte, fordi de bliver klar over, hvad det kræver at søge, hvad DUF giver tilskud til, og hvordan man skriver en god ansøgning. 

Kontakt DUFs konsulent Henriette Tarris-Tramm- eller ring på 60 20 14 07, hvis du ønsker rådgivning.