• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Ungdomsdelegat til FN: Unge er nøgleaktør, hvis verdensmålene skal nås

Den danske ungdomsdelegat, Clara Halvorsen, er vendt hjem fra sit første møde i FN, hvor hun sammen med finansminister Kristian Jensen satte fokus på unges særlige rolle i FN’s 17 verdensmål.
15. august 2017|RSS|Anders Palstrøm

Verdensmålene er blevet kaldt historiens mest ambitiøse plan - og særligt unges indflydelse og mulighed for at tage del i udviklingen af deres samfund er afgørende, hvis målene skal opnås inden 2030. Derfor var unge også på dagsordenen, da FN i juli inviterede medlemsstaterne til det årlige Højniveaumøde for verdensmål, hvor også NGO’er og virksomheder deltog.

Unge er en nøgleaktør, der skal prioriteres
Som repræsentant for DUF og danske unge deltog ungdomsdelegat Clara Halvorsen. Sammen med finansminister Kristian Jensen præsenterede hun Danmarks og DUFs fokus på unges ligeværdige deltagelse i arbejdet med de 17 mål. Det skete på højniveaumødets store side event om unge, som Clara også faciliterede.

Og Claras budskab var klart: Unge er en nøgleaktør, hvis verdensmålene skal lykkes! Men det kræver de rigtige rammer og økonomiske ressourcer, hvis vi for alvor skal kunne tage verdensmålene til os - også i Danmark, hvor mange foreninger står på spring for at rykke på en dagsorden, som kræver koordination, rådgivning og finansiering. Det skal prioriteres politisk, lød det fra den danske ungdomsdelegat til mødet i FN i New York. 

Tag til fyraftensmøde om verdensmålene
Forankringen af de 17 Verdensmål herhjemme er en vigtig prioritet for Clara Halvorsen i sit hverv som Danmarks Ungdomsdelegat. Derfor inviterer hun sammen med DUF alle interesserede til fyraftensmøder om verdensmålene.

På møderne bliver der rig mulighed for at blive klogere på verdensmålene, og hvordan DUFs medlemsorganisationer aktivt kan bruge målene på forskellige måder – strategisk, gennem aktiviteter, i projekter i Danmark og internationalt,  i organisationens kommunikation eller i samarbejder på tværs af organisationer.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

Nye persondataregler – til dig og din forening
Formentlig har du allerede hørt, at EU for knap to år siden vedtog en persondataforordning. Denne forordning træder i kraft den 25. maj i år, og de nye persondataregler gælder for alle foreninger.
Furesø Kommune modtager prisen som Årets Ungdomskommune 2018
Onsdag den 31. januar overrakte DUF prisen som Årets Ungdomskommune 2018 til Furesø Kommune. Det skete på kommunes rådhus sammen med byens borgmester, byrådsmedlemmer og en række unge fra kommunen.
Med DUFs generalsekretær i Nepal
Tag med DUFs generalsekretær på hans første monitoreringsrejse til Nepal.

Relaterede sider

Relaterede filer