• Forside
 • Nyheder og analyser
  Nyheder og analyser
  Få de seneste nyheder og de mest dybdegående analyser om unge, foreningsliv og demokrati i vores nyheds- og analysesektion.
 • Medlemstilbud
  Medlemstilbud
  Som medlem af DUF kan du blandt andet få assistance til organisationsudvikling, indgå i netværk og deltage i fyraftensmøder.
 • Tilskud og puljer
  Tilskud og puljer
  DUF tilbyder en række muligheder for at søge økonomisk støtte til projekter og aktiviteter i både ind- og udland.
 • DUFs arbejde
  DUFs arbejde
  En række projekter og indsatsområder er kernen i DUFs arbejde for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Om DUF
  Om DUF
  DUF er en service- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.
 • Materialer
  Materialer
  I DUFs materialesektion kan du downloade eller bestille bøger, brochurer, analyser og faktaark inden for emner, der vedrører både det nationale og internationale område.

Få din kommunikation over målstregen

Hvilke pressehistorier giver succes, og hvornår ringer TV2 News? DUFs Kommunikationsnetværk gav svarene og fik ny viden om mediemålinger hos Infomedia.
15. juni 2011|RSS|June Risum Scheibel

Lokale pressestrategier, Google maps med prikker for avisomtale eller årlige, manuelle optællinger af artikler.

Mange af DUFs medlemsorganisationer har klare mål for deres pressearbejde og kommunikationsindsats, men metoderne er ofte forskellige.
Sådan lyder erfaringerne fra DUFs kommunikationsnetværk, der mødtes til arrangementet ’Mediemålinger du kan lære af’.

Dagens tema var strategisk kommunikation, effektmåling og hvad der virker bedst.

Brug din overvågning strategisk
Deltagerne fik først og fremmest en grundig introduktion til den medieovervågning, som alle medlemsorganisationer har adgang til via DUF.

På den efterfølgende workshop kunne deltagerne prøve kræfter med medieovervågnings-portalen.

Infomedias konsulenter demonstrerede, hvordan vi på forskellige måder kan raffinere vores søgning. Vil vi fx blive bedre til proaktivt og opsøgende pressearbejde, kan vi nu få overblik over både journalister bag artiklerne og også over forfattere til debatindlæg, kronikker og læserbreve.

Målet er ikke avisen
Pressechef i Djøf, Torben Gross, fortalte i sit oplæg, hvordan Djøfs medlemmer efterspørger en mere skarp og synlig organisation, der markerer sig offentligt.

”Vores mål er ikke at komme i avisen. Det er at sætte en dagsorden, der er i vores medlemmers interesse,” forklarede Torben Gross fra Djøf og uddybede, hvordan overvågning og analyse er nødvendige redskaber, hvis man vil arbejde professionelt med pressearbejde.

Djøfs 73.000 medlemmer skal kunne se, at organisationen slås for deres interesser, og pressechefens oplæg gav konkrete eksempler på, hvordan Infomedias overvågning og analyse understøtter deres kommunikationsstrategi.

Tips og tricks
”Små rundspørger hos medlemmer kan generere masser af medieomtale,” lød et af rådene fra deltagerne, da der mellem oplæggene var tid til networking og erfaringsudveksling.

Oplægsholderne fra Djøf og kommunikationsbureauet Communiqué blev i dagens løb inddraget i diskussioner om unges mediebrug og børne- og ungdomsorganisationers kommunikationsstrategier og – redskaber.

DUF står bag arrangementerne i Kommunikationsnetværket, som denne gang blev holdt hos Infomedia, en af Danmarks største udbydere af medieovervågning og analyse af presseomtale.

Kommunikationsfolk fra et bredt udsnit af DUFs medlemsorganisationer var repræsenteret:
De Grønne Pigespejdere, Danske Skoleelever, Radikal Ungdom, Ungdommens Røde Kors, Ungdomsringen, Det Danske Spejderkorps, Spejdernes Lejr 2012 og Økumenisk Ungdom.

Oplæg fra arrangementer i netværket
Læs mere om arrangementet, download slides fra oplægsholderne og find vejledninger om mediemålinger på Kommunikationsnetværkets side for tidligere arrangementer.

Her finder du også oplæg fra tidligere arrangementer i netværket.

Mere information om Infomedia
På Kommunikationsnetværkets side kan du downloade en komplet opsamling på dagen ’Mediemålinger du kan lære af’ med informationer om de services og tilbud fra Infomedia, som DUFs medlemsorganisationer modtager.

Tilbage til nyhedsoversigten

Seneste nyheder

DUF og Helsingør går sammen om ambitiøst demokratiforsøg
DUF samarbejder med Helsingør Kommune om at øge unges valgdeltagelse markant ved kommunalvalget i november.
Ny forskning: unge vil have fællesskaber, faste rammer og Facebook
Ny forskning afliver myten om individualiserede unge og maner behovet for et ungdomsoprør til jorden. I stedet sætter den en tyk streg under den store betydning, som trygge rammer og stabile...
DM i debat: Mød de otte seje semifinalister
Den 4. og den 11 maj blev de indledende runder til DM i debat afholdt i Politikens Hus. Begge dage var der fuld gang i de debatlystne unge og blandt det hujende publikum.

Relaterede sider

Relaterede nyheder

Relaterede filer