Årets Ungdomskommune 2022: Fem kommuner er videre i opløbet til prisen
21-12-2021
Skrevet afBirgitte Søe
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd kårer hvert år Årets Ungdomskommune, og dommerpanelet har nu udpeget de fem bedste kommuner i opløbet. Vinderen offentliggøres til januar.
Hvert år uddeler DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd prisen 'Årets Ungdomskommune' til den kommune i Danmark, der gør noget ekstraordinært på ungeområdet. Prisen er en anderkendelse af de kommuner, der går forrest i arbejdet med ungeinddragelse, forbedering af unges livsmuligheder og det gode ungdomsliv.
Prisen består af titlen som 'Årets Ungdomskommune 2022' og 10.000 kroner, der er øremærket ungeområdet i vinderkommunen.
Både kommuner, foreninger eller enkeltpersoner kan indstille deres kommune til Årets Ungdomskommune.
I år er der indleveret 14 stærke indstillinger, og dommerpanelet har voteret og udvalgt de fem bedste, der er videre i opløbet.
I alfabetisk rækkefølge er følgende kommuner gået videre: Billund Kommune, Horsens Kommune, Jammerbugt Kommune, Odsherred Kommune og Thisted Kommune.
Vinderen, andenpladsen og tredjepladsen afsløres i januar 2022.
En ærefuld titel
DUF har siden 2006 uddelt prisen Årets Ungdomskommune.
Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF, udtaler:
"Der har været rigtig gode indstillinger til Årets Ungdomskommune i år. Det bekræfter os i, at kommunerne gør noget rigtigt i at inddrage ungdommen. Du kan sagtens have en holdning til og få indflydelse på kommunens udvikling, selvom du ikke har stemmeret. De fem kommuner, der er gået videre i opløbet om at vinde prisen som Årets Ungdomskommune, har alle et stærkt ungefokus på hver deres måde"
Hun er en del af dette års dommerpanel sammen med Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning, Mille Borgen Mikkelsen, formand for Danske Skoleelever, og Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, der vandt prisen sidste år.
Om prisen
Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.