Klimapartnerskaber støttet af DUFs Internationale Pulje

Nedenfor kan du læse lidt om de klimapartnerskaber og projekter, der grønnes, som DUFs Internationale Pulje støtter.

Vis fuldskærmLuk fuldskærm
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom - Siasa Place
Dansk ICYE - Activista
Alternativets Unge - Declares
4H - RETZ
Danske Studerendes Fællesråd - ZINASU
Rød-Grøn Ungdom - AYICC

Viden og Resssourcer

Her kan I finde flere værktøjer til at arbejde med klima og bæredygtighed.

Klimaordbog - få styr på klimalingo

Klima og bæredygtighedslingo kan være teknisk og svært at forstå. Find hjælp i UNDP's klimaordbog, der forklarer termer og udtryk relateret til klimakampen. Se også deres 'Nature'-udgave, der beskæftiger sig med natur og biodiversitet.

The Climate Dictionary: An everyday guide to climate change

The Climate Dictionary: Nature Edition

 

Klima Explainers - alt hvad du skal vide om tendenser og tematikker i klimakampen

Har du også overvejet hvad Just Transition betyder, hvad er en NCD, hvad er Carbon Markeder og hvordan hænger klimaretfærdighed sammen med gender equality?

UNDP har sat fokus på vigtige tendenser og tematikker i klimakampen og forklarer i deres explainer, hvad der er værd at vide.

Se listen igennem med All Explainers her.

Se en videoserie, der forklarer klimahandling med eksempler fra 12 lande.

 

Klimatilpasningstoolkit - styrk jeres modstandskraft over for klimaforandringerne

CARE's Toolkit for Youth on Adaptation and Leadership har til formål at give unge færdigheder og viden til meningsfuldt og effektivt at kunne engagere sig i klimatilpasningspolitikker og fortalerarbejde og tage handling for klimaet. Materialet er henvendt til unge fra 15-35 og findes på fransk, arabisk og engelsk. Det består af otte moduler og giver redskaber til at designe og implementere klimatilpasningsinitiativer.

CARE's Toolkit for Youth on Adaptation and Leadership

Bliv skarp på klimapolitik - toolkit til at forstå internationale klimaaftaler og tag handling

PlanInternational har udviklet et undervisningsmodul Youth Leadership in Climate Policy, der træner dig i at blive en stærk klimafortaler. Det består af fire moduler, der tager dig igennem internationale klimaaftaler og giver dig redskaber til at styrke og udvikle din klimafortalerfærdigheder og udarbejde en handlingsplan. Materialet er til unge fra 14 år og op og oversat til adskillige sprog.

Download de fire moduler og en facilitatorguide her.

Tips og tricks til at lave grønne ungeprojekter

Ecorasmus udviklet igennem EU's Eramusmidler er en læringshub for ungeorganisationer, der gerne vil have tips til at lave grønne projekter. De fokuserer på syv tematikker, bl.a. sted, mad, ressourcer mm.

Ecorasmus

Tag klimasnakken med de gamle!

Den store klimasamtale er en håndbog til dig, der gerne vil starte klimasamtalen med dine forældre, venners forældre, lærer osv. Her får du tips og tricks til at tage hul på den vigtige samtale omkring middagsbordet. Udviklet af Den Grønne Ungdomsbevægelse, Rådet for Grøn Omstilling, KlimaBevægelsen, GreenPeace og Mellemfolkeligt Samvirke. Materialet er på dansk.

Den Store Klimasamtale

Klimaspil for børn - lær om klimakrisen og handling gennem leg

Children’s Climate Cards er et undervisningsmodul for børn mellem 7-12 år, der gennem leg og spil giver børn viden omkring klimaforandringerne. Spillet er bygget op som et skattekort, hvor man skal igennem 14 missioner. Hver mission er en fokuserer på forskellige dele af klimakrisen, og børnene tages igennem et hierarki af læring, handling og delingsopgaver. Spillet findes i mange forskellige sprog og er udviklet af PlanInternational.

Læs mere her: Children’s Climate Cards.

Undervisning i klimavenlige vaner

Bliv Klog på Klimavenlige Vaner er et undervisningsmateriale udviklet af tænketanken CONCITO til børn i 5.-7. klasse. Der fokuseres på tøj, mad og elektronikforbrug, og hvordan børn kan ændre deres forbrugsvaner til at være mere bæredygtige. Materialet findes kun på dansk.

"Eleverne klædes på til selv at agere forskere for at blive klogere på - og udfordre - egne og andres forbrugsvaner med udgangspunkt i den ny forskning og viden om emnerne."

Brug materialet til at få inspiration til at sætte fokus på behovet for at ændre forbrugsvaner:

Bliv Klog på Klimavenlige Vaner

 

PARTICIPATE! in the Climate Action Webinar Series

PARTICIPATE! in the Climate Action Webinar Series

PARTICIPATE! i webinarserien om klimahandling
Webinar om retfærdig energiomstilling og unges klimaindsats

Dette webinar var det andet i en tredelt webinarserie om klimahandling arrangeret af Youth Alive! Kenya, YETT i Zimbabwe og Dansk Ungdoms Fællesråd.

I løbet af webinaret diskuterede vi vigtigheden af at opnå en retfærdig energiomstilling, der er hurtig, fair og inkluderende, præsenteret af Morten Gøbel fra Oxfam. Vi udforskede også ungdomsorganisationernes rolle i klimakampen og delte praktiske tips til, hvordan unge kan engagere sig i klimafortalerarbejde, kampagner og oplysningsaktiviteter. Mia Woer fra DUF introducerede et nyt værktøj om unges klimafortalerarbejde. Endelig præsenterede Anders Nyeland fra Rød-Grøn Ungdom, hvordan deres organisation arbejder med politisk fortalervirksomhed og delte strategier for at ændre den offentlige diskurs i retning af en stærkere klimaindsats.

Talere:

  • Morten Gøbel, Climate Justice Senior Program Manager i Oxfam Danmark
  • Mia Woer, Klimarådgiver i Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Anders Nyeland, sidder i det Internationalt Udvalg i Rød-Grøn Ungdom og Internationalt Bevillingsudvalg i DUF
Tilmeld nyhedsbrev
Dansk Ungdoms FællesrådTilmeld nyhedsbrev
Gå til kurven...