Abdulkarim Harakow
Titel: Ligestilling og SRSR
Mobil: +45 42950433
E-mail: abdulkarim.youthdelegate@duf.dk
Abdulkarim Harakow er en ung læge på Herlev-Gentofte hospital og har en baggrund fra Red Barnet Ungdom (RBU) og IMCC. Han har i flere år dedikeret en betydelig del af sin tid til at deltage i de internationale aktiviteter i disse organisationer. Tidligere har han haft en plads i den europæiske bestyrelse for den internationale forening for medicinstuderende (IFMSA), og nu er han medlem af yngre læge netværket under verdenslægeforeningen (WMA). Abdulkarim har en stor passion for global sundhed og stræber derfor efter at styrke unges stemmer og deltagelse på den globale dagsorden inden for ligestilling og sundhed.
Deltager på danske unges vegne i Kvindekommissionens Samling, 30-året for den internationale konference om befolkning og udvikling (ICPD30) og Verdenssundhedsorganisationens årsmøde.
Emner
- Fremme af mental sundhed og forebyggelse af livsstilssygdomme blandt unge
- Prioritering af ligestilling, især for kvinder, børn og unge i sårbare og udsatte områder
- Styrkelse af unges repræsentation og indflydelse i FN og internationale beslutningsprocesser
Hvorfor har jeg søgt området ligestilling og SRSR?
Som foreningsmenneske og individ har mine værdier og mærkesager altid været centreret omkring ligestilling og sundhed. I den nuværende globale virkelighed, præget af konflikter og ulighed, er det særligt vigtigt, at vi kæmper for nogle af vores grundlæggende menneskerettigheder. Derfor har jeg valgt at fokusere på denne tematik, da den giver mig mulighed for at arbejde med grundlæggende værdier, der vil forme vores fælles fremtid og kan skabe et mere trygt samfund for de kommende generationer.
Hvordan kan du bruge din foreningsbaggrund i arbejdet?
Min rolle som medlem af internationalt udvalg for RBU, har givet mig muligheden til at bidrage frivilligt til arbejdet inden for sundhed og ligestilling. Arbejdet har givet mig indblik i situationen blandt kvinder, børn og unge i sårbare og udsatte områder, både nationalt og internationalt. Derudover har mit engagement i foreninger som IMCC, IFMSA og WMA hjulpet mig med at etablere et globalt netværk af unge som brænder for global sundhed og kæmper for at skabe en meningsfuld ungeinddragelse i internationale fora.
Hvad vil jeg arbejde for som ungdomsdelegat?
Som ungdomsdelegat stræber jeg efter at bringe de unges perspektiver i centrum af debatten om ligestilling og sundhed. Mit mål er at øge opmærksomheden på mental sundhed og livsstilssygdomme blandt unge, samtidig med at jeg kæmper for bedre forhold og ligestilling for børn, unge og kvinder i de mest sårbare og udsatte områder, både nationalt og internationalt. Jeg ser det som min fundamentale opgave at være en stemme for den bredere danske ungdom.