Jacob Blasius
Titel: Demokrati og partnerskaber
E-mail: jacob.youthdelegate@duf.dk
Jacob Blasius har en baggrund i Danske Studerendes Fællesråd (DSF), hvor han i to år har ledet arbejdet omkring international interessevaretagelse og bæredygtig udvikling. Her har han repræsenteret danske studerende i udviklingen af Bolognaprocessen og EU’s arbejde omkring unge og uddannelse. Han repræsenterer i dag European Students’ Union (ESU) i ledelsen af den globale organisation Global Student Forum (GSF).
Deltager på de danske unges vegne iFNs generalforsamling, High-level Political Forum og ECOSOC Youth Forum
Emner:
- Styrke unges position i internationale beslutningsprocesser
- Udbrede kendskab til FN’s arbejde inden for demokrati og partnerskab
- Øge samarbejdet mellem unge på tværs af landegrænser
Hvorfor har du søgt området demokrati og partnerskaber?
I en tid hvor kriserne er mange er der brug for at styrke det grundlæggende som binder vores samfund sammen. Her er demokrati og partnerskaber to sider af samme sag. Demokrati som system og livsform, og partnerskaber som bro mellem unge på tværs af lande, er redskaber jeg som ungdomsdelegat ser som afgørende for vores fælles fremtid.
Hvordan kan du bruge din foreningsbaggrund i arbejdet?
I mit arbejde som leder af det internationale arbejde i Danske Studerendes Fællesråd (DSF) oplevede jeg hvordan det internationale kun er blevet mere afgørende i de seneste år og særligt unges stemme og indflydelse på den internationale udvikling kommer til at være afgørende for at vi kan takle de store udfordringer indenfor bæredygtighed, demokrati og menneskerettigheder. Vi skal evne at være med helt oppe på det højpolitiske samtidigt med at vi kan kommunikere hvorfor det er relevant for unge at forholde sig til. I DSF, såvel som nu som ungdomsdelegat, er forståelsen af det politiske bundet sammen med det formidlerende af en foreningskultur der bygger på samarbejde, respekt og nysgerrighed.
Hvad vil du arbejde for som ungdomsdelegat?
Med udgangspunkt i min forståelse af det internationale system vil jeg arbejde for at åbne døre for unges stemme i fora der altid har haft en betydning for unges liv, men sjældent har formået at byde unge indenfor. Efterhånden hersker der bred anerkendelse af betydningen af ungeinddragelse, dog er det stadig ofte uklart hvad denne inddragelse reelt betyder. I arbejdet for stærkere demokratier og partnerskaber bliver anerkendelsen af betydningen af unge, unges diversitet og vores foreninger afgørende. Som ungdomsdelegat for demokrati og partnerskaber vil jeg bygge ovenpå det arbejde tidligere ungdomsdelegater har lavet og sikre af fremtidens unge har bedre muligheder og vilkår end i dag.