Lise Coermann Nygaard
Titel: Klima og miljø
Mobil: +45 4011 5732
E-mail: lise.youthdelegate@duf.dk
Lise er 25 år. Hun har netop færddigjort en bachelor i Journalistik & Internationale Studier på Roskilde Universitet og læser nu statskundskab. Lise er forperson i Dansk ICYE, hvor hun blandt andet har indført en strategi med fokus på at gøre organisationen mere klimavenlig. Tidligere har hun været Verdensmålsambassadør og EU-Ungdomsdelegat til en række EU-ungekonferencer, hvor hun har repræsenteret den danske ungdom og engageret unge dansker i verdensmålsdagsordenen. Derudover arbejder Lise i DeltagerDanmark og Klimabevægelsen. Lise vil arbejde for at styrke unges stemme og interesse i den globale dagsorden omkring klima- og biodiversitet.
Deltager på danske unges vegne i plastikforhandlinger (INC), Bonn Climate Change Conference, biodiversitetskonferencen (COP16) og UNFCCC's COP29
Emner
Jeg vil særligt beskæftige mig med at indsamle perspektiver på klima- og miljøkrisens konsekvenser fra unge i Danmark og det globale syd. Jeg vil i forlængelse heraf arbejde for at forbedre unges viden og engagement i klima- og biodiversitetskrisen.
Derudover vil jeg særligt beskæftige mig med at kræve økonomiske systemiske forandringer, hvor jeg vil sætte fokus på princippet om, at forureneren betaler for omkostningerne ved en udledning af drivhusgasser.
Sidst men ikke mindst vil jeg kæmpe for, at Danmark og resten af den vestlige verden påtager sig det øgede ansvar, som vi har for klima- og biodiversitetskrisen. Det betyder fx at yde klimabistand til lande, der er hårdt ramte af klima- og miljøkrisen.
Hvorfor har du søgt området klima og miljø?
Klimakrisen kommer til at have vidtgående konsekvenser for især min og de kommende generationers fremtid og levestandarder. Derfor er det vigtigt at inddrage unge i arbejdet med klima- og miljødagsordenen - både nationalt og internationalt. Det vil jeg kæmpe for som repræsentant for hele den danske ungdom.
Hvordan kan du bruge din foreningsbaggrund i arbejdet?
Min baggrund i Dansk ICYE har givet mig mange oplevelser og erfaringer med kulturudveksling på kryds og tværs af landegrænser. Det vil jeg bruge til at styrke samarbejdet mellem ungdomsdelegater fra hele verden, så vi kan stå sammen om vores generations vigtigste dagsorden. Jeg vil gerne styrke samarbejdet mellem ungdomsdelegater i norden og sætte fokus på at inddrage stemmer og perspektiver fra det globale syd.
Hvad vil du arbejde for som ungdomsdelegat?
Jeg vil arbejde for at vi får sat skub på den internationale klimahandling, hvor unges perspektiver bliver inddraget og vi bliver set som en del af løsningen. Uddannelsen af fremtidens arbejdskraft er essentiel for at vi kan skabe den grønne omstilling, som er nødvendig. Fremtidens arbejdskraft kommer fra vores, de unges, generation og derfor vil jeg arbejde for, at vores perspektiver bliver inddraget.