Sigurd Seindal Krabbe
Titel: Klima og miljø
Mobil: +45 25792230
E-mail: sigurd.youthdelegate@duf.dk
Sigurd Krabbe har en baggrund i Ungeklimarådet og KFUM-spejderne, hvor han i nu sidder i Styregruppen for Internationale Aktiviteter (SIA). Som verdens største ungdomsorganisation er spejderne en vigtig civilsamfundsspiller på den globale scene, og Sigurd har gjort sig erfaringer med internationale projekter og diplomati herigennem. Sigurd repræsenterer Ungeklimaråd Danmark i den Globale Alliance af Ungeklimaråd og arbejder for at styrke det internationale samarbejde herigennem. Derudover er Sigurd aktiv i Verdensmålsambassadørerne og Vejle Ungeråd.
Deltager på danske unges vegne i plastikforhandlinger (INC), Bonn Climate Change Conference, biodiversitetskonferencen (COP16) og UNFCCC's COP29
Emner
Debatten om klima handler uproportioneret meget om, hvad den enkelte kan gøre, fremfor at fokusere på de meningsfulde kollektive og strukturelle forandringer. Det konstante spil mellem klimamoral og -dobbeltmoral spænder ben for samtalen om, hvordan vi kollektivt sikrer den grønne omstilling. Lad os nedtone samfundsdebatten om, hvad der skal serveres på aftensmadsbordet, men i stedet tage den nære debat rundt om aftensmadsbordet og bringe ind i de relevante fora i samfundet som meningsfuld borger- og ungeinddragelse.
På den internationale scene skal vi arbejde ud fra princippet om intergenerationel equity. Det betyder helt simpelt, at alle generationer på tværs af kloden skal have de samme muligheder for at få det liv, de ønsker. Værktøjerne til at nå dette er bl.a. øget klimafinansiering til det globale syd, vedkendelse af det globale nords historiske ansvar og inddragelse af samfundsgrupper, hvis befolkningsandel ikke modsvares i politisk repræsentation.
Hvorfor har du søgt området demokrati og partnerskaber/faglært uddannelse og jobskabelse/klima og miljø/ ligestilling og SRSR?
Klimaet er en global udfordring, som alle verdens lande i disse år afsøger at imødekomme på den mest skånsomme måde for deres befolkninger. Det er ikke nogen let opgave, og der er mange modstridende interesser. Alligevel ser vi, at unge på tværs af demografi og nationale skel i højere grad end ældre generationer er rede til at tage de nødvendige skridt for at nå i mål med den grønne omstilling. Ungdommens konstruktive og modne tilgang til klimakrisen er afgørende i disse år, hvor den grønne omstilling skal sikres politisk.
Hvordan kan du bruge din foreningsbaggrund i arbejdet?
Jeg har været spejder, så længe jeg kan huske, og har bestridt poster fra ulveleder til gruppeleder lokalt, men jeg har sidenhen valgt at fokusere mit arbejde i Styregruppen for Internationale Aktiviteter.
Det har gjort, at jeg altid har været tæt på et bredt spektrum af unge og fået et indblik i, hvad der fylder i deres liv, mens jeg har vænnet mig til at begå mig i internationale fora. Sideløbende har jeg været aktiv i diverse elevråd, som sammen med mit arbejde i Vejle Ungeråd har gjort mig bevidst om, hvad det vil sige at repræsentere andre unges holdninger. Slutteligt har jeg mange af mine erfaringer med klimapoltik fra Ungeklimarådet, hvor vi arbejder med klimatiltag i en dansk kontekst og løbende ligger i dialog med klimaministeren.
Hvad vil du arbejde for som ungdomsdelegat?
Jeg vil arbejde under de tre overskrifter: Strukturelle forandringer fremfor personligt ansvar, demokratisk forankring af den grønne omstilling (med særligt fokus på ungdommen) og ingen omstilling uden samarbejde med det globale syd.