DUF lancerer fire klimaværktøjer til medlemsorganisationer
Skrevet afMia Woer
DUF har udviklet fire nye klimaværktøjer, der skal gøre det nemt og tilgængeligt for jeres organisation at arbejde med klimahandling i internationale projekter. Uanset hvor meget erfaring eller viden, man har på området, kan værktøjerne bruges som afsæt til at komme i gang med klimainitiativer i organisationen, hvor de også kan inspirere uden for det internationale arbejde.
Udviklingen af klimaværktøjerne er en del en indsats for at styrke medlemsorganisationernes internationale arbejde med at fremme den grønne dagsorden. Et ministudie blandt vores medlemsorganisationer viste en stor interesse for at igangsætte klimaprojekter. Det, der manglede, var konkrete værktøjer og viden til at komme i gang – og det er her, vores nye værktøjer kommer ind i billedet.
De fire værktøjer er udviklet med afsæt i metoden "Forandringstrekanten", som vi anvender til at skabe bæredygtig forandring i det internationale arbejde. Forandringstrekanten fokuserer på tre centrale områder, som består af: Aktiviteter for børn og unge, fortalervirksomhed og organisationsudvikling. Det er netop disse tre ben, som værktøjerne bygger på. Det er ikke kun internationale projekter, der kan få glæde af værktøjerne – de er lige så relevante for lokale foreninger og nationale organisationer.
De fire værktøjer er:
- Grønningstjeklisten og klima-selvevalueringsværktøjet: Vil man gerne styrke sin organisations klimahandling, kan man benytte disse to værktøjer.
- Klimakontekstanalysen: Skal man i samarbejde med sin internationale partner til at designe et projekt, kan man benytte klimakontekstanalysen til at undersøge, hvordan klimaforandringerne påvirker ens målgruppe og ens aktiviteter.
- Klimafortalerværktøjet: Hjælp til at råbe op om og gøre beslutningstagere opmærksom på klimaproblematikker.
Hvis din organisation mangler inspiration til klimaprojekter, anbefaler vi også at tage et kig i DUFs Grønne Guide. Guiden giver indsigt i, hvordan klimaforandringer påvirker børn og unge, og introducerer til globale klimadagsordner, som unge er engageret i. Derudover finder du eksempler på klimapartnerskaber fra DUFs Internationale Pulje, en klimaordbog og meget mere.
Er du nysgerrig på at vide mere om værktøjerne? Læs om hele klimaværktøjskassen her