Sammen med Jacob Mchamgama (direktør for tænketanken Justitia), Tina Øllgaard Bentzen (forsker i samfund og erhverv på RUC) og Chris Preuss (formand for DUF) stillede vi spørgsmål til, hvilken betydning de politiske corona-tiltag har haft for tilliden til det danske demokrati? Og hvilke demokratiske udfordringer opstår der i forbindelse med nedlukning af det danske samfund, når forsamlingsfriheden f.eks. indskrænkes og hastelovgivninger med vidtrækkende beføjelser gennemføres?
For før coronaen brød ud påpegede bl.a. Demokratikommissionen, at der er behov for en ny definition af et demokratisk borgerideal. Og i foråret 2020 stod vi midt i en helt ekstraordinær situation, som om noget fremhævede individets betydningen for fællesskabet. Hvilke dilemmaer sætter coronaen os i som individer og medborgere? Hvad er coronakrisens idealborger? Hvordan vil det påvirke vores forståelse af borgeridealet, når vi kommer ud på den anden side?
Panel: Torben Steno (journalist og debattør), Lisbeth Trinskjær (formand folkehøjskolernes forening og medlem af Demokratikommissionen), Frederik Vad Nielsen (formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) og Chris Preuss (formand for DUF)
I en krise som den vi oplevede med coronaen i foråret 2020, har mediernes fokus (næsten) udelukkende været på på krisen og emner, der står i relation hertil. Men hvilke dilemmaer skaber krisehåndteringen for danske medier, når de på den ene side skal balancere budskaber, der skal få befolkningen til at handle efter myndighedernes anvisninger og på den anden side, skal være demokratiske vagthunde?
Panel: Poul Madsen (chefredaktør på Ekstra Bladet), Lea Korsgaard (chefredaktør på Zetland), Lisbeth Knudsen (Direktør og chefredaktør, Mandag Morgen og Altinget samt formand for Demokratikommissionen)