I løbet af 2018 har DUF aktivt bidraget til den nye Ungestrategi i EU. For DUF er det vigtigt, at civilsamfundet er med til at forme fremtidens Europa. Derfor er det grundlæggende DUFs holdning, at civilsamfundet bør bidrage med perspektiver og input til, hvordan vi træffer de bedste beslutninger på europæisk niveau herunder også i udformningen af en ny ungestrategi. Samtidig mener DUF, at EU bør vægte inddragelsen af civilsamfundet i beslutningsprocessen - særligt på ungeområdet - meget højt.
DUF repræsenterer en generation af unge, som generelt er positivt stemt over for det europæiske samarbejde, og som har globaliseringen helt inde under huden. Men det er også en generation, der er vokset op i krisernes tegn: Finanskrise, klimakrise, flygtningekrise og måske ikke mindst en demokratisk krise, som lige nu udspiller sig i hele Europa. Derfor er der for DUF heller ingen tvivl om, at en af EU's største forpligtelser over for ungdommen er at finde løsninger på de store politiske udfordringer, der har præget de sidste årtier. Det er nødvendigt for at skabe den tryghed og stabilitet, der er forudsætningen for et godt liv med tro på fremtiden, uanset om man er ung eller gammel.
Du kan læse mere om DUFs holdning til EU’s ungestrategi under DUF mener.
DUF er medlem af Det Europæiske Ungdomsforum (YFJ), som er en paraplyorganisation for alle nationale ungdomsråd og europæiske ungdomsorganisationer i Europa. Samlet repræsenterer forummet over 100 ungdomsorganisationer og flere millioner unge fra hele Europa. Som organisation varetager YFJ europæiske unges interesser i forhold til europæiske og globale institutioner med et formål om at forbedre ungeinddragelse og styrke ungdomsorganisationerne.
YFJ afholder møder for alle medlemsorganisationer to gange om året til de såkaldte 'Council Of Members' (COMEM), hvor der drøftes politiske beslutninger og vedtages årlige arbejdsplaner. YFJ afholder desuden generalforsamling hvert andet år, hvor DUF både er stemmeberettiget og kan stille kandidater til bestyrelsen. DUF sender som oftest 1-2 repræsentanter fra DUFs styrelse til møderne i YFJ.
I perioden 2021-2022 sidder DUFs repræsentant Nicolai Boysen i YFJs bestyrelse. I samme periode
Du er altid velkommen til at kontakte os for flere informationer om DUFs engangement i European Youth Forum. Kontakt Europa-konsulent Jonas Roelsgaard på jro@duf.dk.
Du kan læse mere om YFJ her.
Unge, beslutningstagere og forskere har i 2018 indsamlet emner og ønsker på EU’s ungdomskonferencer i Sofia og Wien, der er relevante for unge i EU. Emnerne er blevet til 11 ungdomsmål, som afspejler den europæiske ungdoms synspunkter. DUFs repræsentanter har været med til at udarbejde de 11 mål, som er:
- Netværk mellem EU og unge
- Ligestilling mellem kønnene
- Et inkluderende samfund
- Information og konstruktiv dialog
- Sundhed og trivsel
- Ungdomsindsatser i landdistrikter
- Kvalitetsbeskæftigelse
- Kvalitetsuddannelse
- Demokrati og deltagelse
- Et bæredygtigt og grønt Europa
- Lige adgang til ungdomsorganisationer og EU-programmer
Læs mere om Ungdomsmålene.
Vil du læse mere om europæisk ungdomspolitik? Så kig med i Youth Wikien. EU's Youth Wiki giver på den ene side et komparativt overblik over ungdomspolitik i 33 forskellige europæiske lande inden for uddannelse, politisk deltagelse, frivilligt arbejde og meget mere, og på den anden side giver den et samlet overblik over dansk ungdomspolitik. Du kan finde Youth Wikien her.