Ansøgning til seminar om kulturmøder i Rigsfællesskabet
Seminariet 'Kulturmøder i Rigsfællesskabet' afholdes i regi af projektet 'Sjómaq' på Færøerne d. 18.- 21. september 2025.
Ansøgning til seminariet er nu åben for unge fra Grønland, Færøerne og Danmark mellem 15-30 år. Er du under 18 år, skal du kontakte DUF på jro@duf.dk for nærmere oplysninger om, hvordan du kan komme med. Læs teksten her, inden du ansøger.
Både folk fra Grønland, Færøerne og Danmark skal ansøge via modulet herunder, men der er forskellige krav til processen:
- DK: Danske ansøgere skal indstilles af deres lokalforenings bestyrelse eller deres forenings hovedbestyrelse. Herudover skal ansøger selv udfylde nedenstående ansøgningsskema. Efter ansøgningsfristen vil DUF udvælge kandidaterne ud fra en række kriterier, som er bestemt af DUFs styrelse. Læs hele ansøgningsprocessen herunder.
- FO: Færøske ansøgere skal udfylde nedenstående ansøgningsskema. Informationerne vil herefter blive delt med vores færøske partnerorganisationer, som beslutter, hvem der får de færøske pladser.
- GL: Grønlandske ansøgere skal udfylde nedenstående ansøgningsskema. Informationerne vil herefter blive delt med vores grønlandske partnerorganisationer, som beslutter, hvem der får de grønlandske pladser.
FRIST
Ansøgningsfristen er d. 17. juni kl. 23.59. Alle får svar senest en uges tid efter fristen.
PRAKTISK INFO
Deltagelse er gratis (transport, kost og logi inkluderet), men det er et krav, at man er mellem 15-30 år og at man kan deltage i hele seminariet fra torsdag eftermiddag til søndag aften. Det indebærer, at du skal kunne rejse til Færøerne fra København om eftermiddagen torsdag d. 18. september og til København igen om søndag aften d. 21. september (for deltagere bosiddende andre steder i landet, skal man derfor lægge rejse med bus/tog oven i denne rejseplan).
Hvis du bor på Færøerne, behøver du først møde op fredag om morgenen, men vi anbefaler, at du kommer og møder de andre deltagere til social mingling torsdag aften i Tórshavn.
Hvis du bor i Grønland, skal du forvente at rejse fra Grønland til København tirsdag d. 16. september eller onsdag d. 17. september. Hjemrejsen til Grønland vil som udgangspunkt være mandag d. 22. september.
ANSØGNINGSPROCES FOR DANSKE DELTAGERE
De danske pladser vil i udgangspunktet gå til unge, som er medlemmer i DUFs medlemsorganisationer, men andre kan også søge (læs mere herunder). Processen er todelt:
1) Første del: Ansøger indstilles af sin lokalbestyrelse eller hovedbestyrelse + ansøger udfylder ansøgningsskema
a) En repræsentant for en af disse skal sende en mail med info om navn, mail og telefonnummer til Jonas Roelsgaard på jro@duf.dk. Her opfordrer vi til, at der lægges vægt på din rolle i din forening, samt din eventuelle erfaring med temaet og/eller med Rigsfællesskabet.
b) Når ansøger er indstillet af sin organisation, skal ansøger også selv udfylde nedenstående ansøgningsskema.
c) Hvis du er under 18 år, er det også et krav, at DUF indhenter samtykke fra dine forældre og organisation. Kontakt DUF på jro@duf.dk for individuel vurdering.
2) Anden del: DUF udvælger kandidater
DUFs sekretariat udvælger kandidater på baggrund af nedenstående kriterier og kontakter ansøgerne direkte.
- Forankring: Det tæller op, hvis ansøgers organisation har, eller har lyst til at have, partnerskaber med unge i Grønland og/eller Færøerne eller har generel erfaring med rigsfællesskabet.
- Motiverede ansøgere: I udvælgelsen prioriteres ansøgere, der på baggrund af deres ansøgning skønnes at have større erfaring med, eller interesse for, projektets formål end øvrige ansøgere.
- Sekretariatet vil tilstræbe, at der opnås en bred repræsentation blandt DUFs MOer.
- Andre unge: Unge uden MO-baggrund med relevant erfaring kan udvælges til et fåtal af pladserne, hvis der er pladser til overs eller hvis de skønnes at kunne deltage som resursepersoner (forstået som personer, der kan løfte det faglige niveau ved at bidrage aktivt til aktiviteten med sin erfaring med de emner og/eller formål, som projektet beskæftiger sig med).
PROGRAM
Programmet vil bestå af både ture i naturen og fagligt program indendørs. Læs mere om programmet på projektets hjemmeside.
SPØRGSMÅL?
Skriv til projektleder Jonas Roelsgaard på jro@duf.dk, hvis du har spørgsmål.