7 råd til hvordan du byder børn og unge, som er flygtet fra krig, velkommen i din lokale forening
29-03-2022
Efter Ruslands invasion af Ukraine har foreningslivet i høj grad søgt svar på, hvordan man bedst byder børn og unge velkommen, som er flygtet fra krig.
Derfor har DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd sammen med DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom samlet syv råd til, hvordan man kan invitere børn og unge, som er flygtet, med ind i foreningsfællesskaberne.
Foreningslivet i Danmark er stærkt, stabilt og velfungerende. Derfor er der også mange foreninger, der står klar til at byde velkommen i foreningslivet til børn og unge, der er flygtet fra krig. En ny flygtningestrøm i Europa har nemlig sat fokus på, hvordan man bedst får de børn og unge ind i de danske foreningsfællesskaber.
”Vores foreningsliv har fra krigens start stået klar til at tage imod børn og unge, som er flygtet til Danmark. Dette viser, hvor stærkt og hvor vigtigt foreningslivet er. Der tages ansvar, og vi tilbyder børn og unge, der er flygtet, et frirum, hvor krigen ikke behøver at fylde. Her er leg, samvær og fællesskab er nøgleordene”, udtaler Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.
De syv gode råd
Flere foreninger og organisationer har spurgt DUF til råds om, hvordan man bedst muligt tager imod og integrerer børn og unge, der er flygtet fra krig, i det danske foreningsliv. For hvordan får man et barn, som er flygtet, med i spejderlegene, når man ikke kan samme sprog? Og bør man omtale krigen til en ung, som er flygtet, og som er med til et politisk oplæg for første gang?
Derfor har DUF sammen med DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom samlet syv råd til, hvordan børn og unge, der er flygtet fra krig, kan blive en del af det danske foreningsliv.
Hent den printbare og uddybede version af rådene her.