Danske og afrikanske unge skal rådgive udviklingsministeren
12-10-2021
Skrevet afKaren Damsgaard
Udviklingsministeren har nedsat et nyt internationalt ungepanel bestående af danske og afrikanske unge, der skal inspirere og give input til Danmarks udviklingssamarbejde. DUF har stået for processen med at indstille de danske panelister.
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har nedsat et nyt ungepanel, der skal være med til at sikre, at den del af det danske udviklingssamarbejde, der vedrører unge, tager afsæt i netop unges perspektiver og behov. Panelet vil gennem kvartalsvise møder få en helt unik mulighed for at komme tæt på udviklingsministeren og være med til at præge det danske udviklingssamarbejde. Ungepanelet består af seks danske unge og otte unge fra de danske prioritetslande i Afrika. De udvalgte medlemmer af panelet kommer med vidt forskellige erfaringer og baggrunde, der skal være med til at sikre stærke og mangfolkdige input til arbejdet. Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:
"Verdens fremtid er i de unges hænder. Det gælder ikke mindst i udviklingslandene, hvor ungdommen udgør langt størstedelen af befolkningen. Det er de unge, der skal leve med de langsigtede konsekvenser af nutidens kriser såsom klimaforandringerne og COVID-19 pandemien."
Ministeren tilføjer: ”Som udviklingsminister er det utroligt vigtigt for mig at høre unges holdninger til og meninger om fremtidens udviklingssamarbejde. Jeg er derfor meget glad for, at vi nu har nedsat et stærkt ungepanel, der skal være med til at give input til Danmarks udviklingssamarbejde”.
Arbejdet med at nedsætte et nyt ungepanel er sket i tæt samarbejde med DUF. DUF har stået for processen med at indstille de seks danske panelister, der skal repræsentere danske unge. DUFs formand Chris Preus udtaler:
”Vi er i DUF meget begejstrede for, at udviklingsministeren nu har nedsat et ungepanel. Det er helt afgørende, at unge involveres i den udvikling, der vedrører deres fremtid, og det er stærkt at se, at Danmark fortsat går forrest i kampen for ungeinddragelse”.
De danske panelister kommer alle med en stærk baggrund fra forskellige danske ungdomsorganisationer, og fem af de danske panelister har en baggrund fra enten DUFs medlemsorganisationer eller DUFs ungdomsdelegatprogram.
De afrikanske unge er alle udpeget af Udenrigsministeriet med hjælp fra de danske ambassader i de otte danske prioritetslande i Afrika. Med i panelet sidder således ungerepræsentanter fra Burkina Faso, Etiopien, Kenya, Mali, Niger, Somalia, Tanzania og Uganda.
Læs Udenrigsministeriets pressemeddelelse her.