Frederik Petersen
Parti: Moderaterne
Alder: 23 år
Nuværende beskæftigelse: Kandidatstuderende (Cand.Merc)
Mail:flp@ungemoderater.dk
Dine tre mærkesager:
1. EU skal arbejde for at skabe en sund og tryg digital verden:
I takt med den stigende digitalisering skal vi sikre enkeltpersoner, virksomheder og samfundet mod cyberkriminalitet, trusler og misbrug. Men også sikre os borgere en digital sfære fri for manipulation, privatlivskrænkelser og mistrivsel.
2. En stærkere fælles europæisk indsats for biodiversiteten og klimatilpasningen:
EU skal omsætte ord til handling ved at prioritere den grønne dagsorden gennem beskyttelse af biodiversitet og genopretning af økosystemer, samt håndtere aktuelle konsekvenser af klimaforandringer, som truer vores natur og samfund.
3. Bekæmpelse af skattesvindel og genskabe balance mellem effektivitet og retfærdighed i EU:
Det indre marked er kernen for økonomisk vækst og innovation i EU. Men udfordringer med skattesvig blandt store virksomheder, påvirker konkurrenceforholdene i EU og har vidtrækkende konsekvenser for vores samfund og borgere.
Hvordan påvirker EU-politik danske unges hverdag?
EU-politik er hverken fjernt eller irrelevant for os unge i Danmark; det er en integreret del af vores dagligdag, selvom vi måske ikke altid er opmærksomme på det. Det giver os adskillige muligheder, beskyttelse, rettigheder og sætter retningen for fremtiden.
Tag for eksempel EU's uddannelsesprogram Erasmus+; det åbner døre for spændende udvekslingsophold i andre europæiske lande, hvilket ikke kun beriger vores uddannelsesoplevelse, men også udvider vores perspektiver og horisonter.
Samtidig beskytter EU vores digitale privatliv. GDPR sikrer, at vores personlige oplysninger håndteres med respekt og giver os kontrol over, hvordan vores data anvendes online af virksomheder. Dette er afgørende for vores livsstil, hvor vi tilbringer en betydelig tid online.
Desuden kommer ca. 80% af vores klimapolitik fra EU. Det betyder, at mange af de beslutninger, der tages for at tackle klimaforandringerne, tages i EU. Disse beslutninger har direkte indvirkning på vores nationale politikker og kollektive mål om at bevare vores planet og skabe et bæredygtigt samfund.
Hvad er den bedste grund til, at jeg som ung skal gå ned og stemme til valget?
Den absolut bedste og nok vigtigste grund til, at vi unge skal stemme til EP-valget, er, at det faktisk giver os mulighed for at påvirke de politikker, der direkte påvirker vores dagligdag. Unge stemmer betyder noget, og det er din og Europas fremtid du stemmer for. Vi mangler ungdommelig repræsentation i Europa-Parlamentet, som kan kæmpe for unges interesser og fremtidens gode løsninger.
Når vi unge forstår, hvordan EU-politik spiller ind på vores liv, bliver det også klart, at vores stemme rent faktisk kan gøre en forskel.
Vi, den unge generation, har en helt særlig rolle i at tegne retningen for europæisk politik, hvor vi blandt andet står over for afgørende udfordringer som den grønne omstilling, digitale rettigheder og beskyttelse af europæiske værdier. Derfor er vores deltagelse i EP-valget ikke bare en rettighed. Det er også en kæmpe mulighed for at præge beslutningerne, der betyder noget for os, og samtidig have en finger med i, hvordan EU skal udvikle sig.