Hvorfor er Future Leaders et fedt projekt?
''Både danske og tunesiske unge har bidraget og følt, at det ikke havde været det samme uden dem. De har følt, at de har sat et aftryk. For mig har det været fedt at se så mange engagerede unge, som har villet noget for udviklingen i Tunesien. Derudover fedt at have muligheden for at give unge værktøjer og kompetencerne til at sætte fokus på udfordringer og til at kunne løse dem i deres lokalsamfund.''
''Det har været en øjenåbner for mange unge danske KFUM-spejdere at se, hvordan spejderarbejdet udformer sig under andre rammer og i en anden kultur, og hvad vi kan lære af denne. Og samtidig har danske spejdere set, at selvom vi kommer fra to forskellige kulturer og rammer, så har vi det tilfælles, at vi er spejdere og deler de samme spejderværdier,'' siger Agnete Rønne.
Hvad har KFUM-Spejderne fået ud af det som organisation?
''En masse læring, givende kulturmøder, en standard for partnerskaber på europæisk plan og et nationalt flagskibsprojekt. Derudover mærker og aktivitetsmateriale rettet mod danske KFUM-spejdere, hvilket har spredt kendskabet til projektet internt i organisationen også. Alt i alt virkelig meget,'' uddyber Agnete Rønne.
Hvad er planerne for Future Leaders nu?
''Vi ønsker at arbejde videre med tankerne og drømmene om et fortsat projekt og partnerskab på et fundament af de relationer, der er blevet opbygget. Vi har arbejdet med nye ideer og tiltag, som kunne gøre vores partnerskab endnu mere relevant og tidssvarende. Derudover arbejdet med initiativer, som kan gøre projektet endnu mere ungebåret – så vi sætter endnu mere fokus på ung-til-ung-metoden,'' fortæller Agnete Rønne.
Læs mere om partnerskabet hos KFUM-Spejderne.