At få unge til at engagere sig i partipolitik er en fælles udfordring både i Danmark og Egypten. Derfor har ungdomspolitikerne valgt at udforske, hvordan medlemsudvikling kan skabe forpligtende fællesskaber og bidrage til rekruttering og fastholdelse. Som et led i vidensdelingen på tværs af ungdomspartierne deltog netværket i DSU’s uddannelsesweekend for deres medlemmer, og det inspirerer, fortæller Salma Saad fra Egypt Party: "Den politiske situation i Egypten er langt fra den danske kontekst, men gennem netværket får jeg en masse værktøjer og inspiration, som jeg oversætter til en egyptisk kontekst. Jeg blev især inspireret af at se, hvordan DSU uddanner deres medlemmer." Samtidig gjorde det et indtryk, at DSU havde kursuslokaler, som bliver lejet og udlånt til andre ungdomspartier: "Vi har allerede snakket om at gå sammen om noget lignende i Egypten," siger Salma Saad. Og de fremtidsudsigter er i sig selv en stor ting i egyptisk kontekst, forklarer Karina Pultz, som er projektleder for netværket i DUF: "Det politiske landskab i Egypten er enormt polariseret, og derfor kan netværket noget særligt. Samarbejdet og den konstruktive, demokratiske dialog imellem de danske ungdomspartier rykker ved egypternes opfattelser af, hvad der er muligt i fællesskab. At de efter besøget hos DSU overvejer at oprette et fælles kursuscenter med et uddannelsesprogram for politisk interesserede unge, er et meget stort skridt i en egyptisk kontekst."
For at understøtte en styrket demokratisk samtale imellem fremtidens unge politikere får deltagerne også undervisning i konflikthåndtering. Det er et redskab, som både er nødvendigt internt i partierne, hvor der i Egypten er utallige eksempler på partiopløsninger som følge af konflikter, og et redskab, der kan styrke den tværpolitiske dialog. "Vi egyptiske politikere har en masse misopfattelser af hinanden. Når vi er sammen om at modtage træning i netværket, kommer vi til at lære hinanden rigtigt godt at kende. Jeg får en følelse af, at vi kan tage hinanden i hånden og flytte Egypten et bedre sted hen,” siger Salma Saad. Den dansk-egyptiske erfaringsudveksling har også skæve konsekvenser, fortæller Hussein El Said fra Free Egyptians Party. Han fik en idé til at styrke ungedagsordenen i egyptisk politik efter et oplæg om Alternativets medlemsfilosofi: "Da vi fik præsenteret Alternativets plakat: ’Der er også Alternativet’, som partiet hang under andre partiers plakater i valgkampen, gik jeg med det samme ud og ringede til mit partikontor. Nu printer vi lignende plakater til det egyptiske valg, hvor der står ’Du kan også stemme på en ung kandidat’."
Siden 2012 har DUF faciliteret et tværpolitisk netværk mellem danske og egyptiske ungdomspartier i samarbejde med Institut for Flerpartisamarbejde og Dansk-Egyptisk Dialoginstitut. Netværket er finansieret gennem Det Arabiske Initiativ og har til formål at styrke unges deltagelse og indflydelse i de politiske partier samt styrke en fredelig dialog mellem unge på tværs af politiske skel.