Turen startede i KFUM og KFUK’s ”Cafe K” i det indre København og sluttede i Huset KBH, hvor flere af DUFs medlemsorganisationer mødes på kryds og tværs i foreningsstationen ”Overkanten”. I Café K fortalte de frivillige om de personlige gevinster ved at engagere sig i en organisation med et stærkt værdigrundlag:
”Vi lægger vægt på, at alle har noget at bidrage med i fællesskabet,” forklarede Anders Noack, frivillig i KFUM og KFUK i Danmark.
Engagementet i ungdomsforeningerne gjorde indtryk på ministeren:
”Det har været en fantastisk god oplevelse. Jeg synes, at det er kolossalt opmuntrende, at der er så meget engagement og så meget bevidsthed – også hos de helt unge – om hvad det betyder at være i en forening og være noget sammen med andre og for andre,” sagde kulturminister Marianne Jelved.
I Huset fortalte landsforeningen Bifrost, hvordan rollespil er mere end orker og elvere: Rollespil står for en betydelig kultureksport til de nordiske lande. Desuden er verdens førende våbenproducent dansk, fortalte formand Anders Berner med et grin ministeren.
Rollespil træner børn i nærdemokrati i praksis, fortalte aktive i Bifrost:
”Orker stemmer hele tiden. Selv den mindste ork har en stemme og får chancen for at blive hørt. Vi redder ikke verden, men vi skaber nogle mere deltagende børn,” sagde Claus Raasted.
Undervejs deltog ministeren i et spejderløb i indre by, hvor hun mødte aktive unge fra Det Danske Spejderkorps og lærte at binde knuden på sit spejdertørklæde. Denne øvelse stod spejdere fra Bhutan for – de er nemlig i Danmark som ungdomsledere som en del af et partnerskabsprojekt, der er støttet af DUF.
Som afslutning på programmet kom ministeren med til ’gruppeøver’ hos musikklubben Copenhagen Gleeclub. Her mødte hun unge, der har fået boostet deres selvtillid og sociale kompetencer ved at engagere sig i musikklubbens optræden med sang og dans.