DUF åbner for indstillinger til Årets Ungdomskommune 2024
31-10-2023
DUF åbner for indstillinger til prisen som Årets Ungdomskommune 2024. Vinderkommunen modtager 10.000 kroner, som skal være med til at styrke ungeområdet. Vinderen offentliggøres i starten af 2024.
Hvert år uddeler DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd prisen ’Årets Ungdomskommune’ til den kommune i Danmark, der gør noget ekstraordinært for unge. Det samme gælder for 2024, og nu er åbnet for at sende indstillinger.
Præmien er retten til at kalde sig Årets Ungdomskommune 2024 samt 10.000 kroner, som er øremærket ungeområdet i kommunen.
”I DUF er vi stolte af at have etableret traditionen med at uddele en pris til Årets Ungdomskommune. På den måde får vi mulighed for at anerkende de kommuner, som har fokus på at forbedre ungdomslivet i kommunerne gennem eksempelvis ungeinddragelse, gode fritids- og foreningsmuligheder og gode rammer for det gode ungdomsliv”, udtaler Christine Ravn Lund, der er forkvinde for DUF.
”Det er tydeligt, at mange kommuner allerede arbejder med de områder, som vi hylder med denne her pris. Men vi håber stadig, at vi kan inspirere flere kommuner til at få et ungeråd, til at gøre det nemmere for foreningslivet og til at skabe gode rammer for unge i kommunerne. Det er altid spændende at læse indstillingerne og læse, hvordan kommunerne det seneste år har arbejdet på de områder. Det glæder jeg mig meget til”, afslutter hun.
Sidste års vinder havde fokus på trivsel
DUF har uddelt prisen som Årets Ungdomskommune i mere end 15 år. Både kommuner selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til prisen. En kommune kan indstilles, hvis den eksempelvis har skabt gode betingelser for ungdomsforeninger, har etableret et ungdomsråd eller har skabt rum for helt nye initiativer af, for og med unge - alle tiltag er velkomne.
Årets Ungdomskommune 2023 blev Odense Kommune, fordi de blandt andet har afholdt tre ”Unge Fora”, hvor 15-30 unge med interesse eller erfaringer med mistrivsel, har delt sine synspunkter. Ligeledes har kommunalpolitikerne besøgt en række uddannelsesinstitutioner, hvor unge kan dele inputs og ideer til trivselsfremmende indsatser. Derudover er der afholdt både rundbordssamtaler med 80 eksperter, bestående af foreningsfolk, unge, forskere mfl. samt et stort åbent debatarrangement med 800 odenseanere, hvor man har debatteret trivsel. På 2. og 3. pladsen kom Gentofte og Holbæk for god ungeinddragelse.
Man kan læse mere om indstillingsprocessen, kriteriet og deadlines lige her. Fristen for at indsende indstillinger er den 30. november.